Home Novosti BiH UŽAS NA ISTOKU BOSNE: Pucano na Aladža džamiju u Foči, jutros policija…

UŽAS NA ISTOKU BOSNE: Pucano na Aladža džamiju u Foči, jutros policija…

Jutros poslije 8 sati pripadnici CJB Foča obavili su uviđaj u kompleksu Aladža džamije nakon što je za sada nepoznata osoba ispalila više hitaca i pogodila u minaret ovog vjerskog i kulturno-historijskog spomenika.

Policiji u Foči prijavljeno je oštećenje na džamiji Aladža nakon što su komadi betona otpali sa munare. Prema svjedočenju pojedinih mještana, postoji sumnja da je neko koristio vatreno oružje.

– Jutros poslije 8 sati pripadnici CJB Foča obavili su uviđaj u kompleksu Aladža džamije nakon što je za sada nepoznata osoba ispalila više hitaca i pogodila u minaret ovog vjerskog i kulturno-historijskog spomenika – saopćeno je za medije.

Pretpostavlja se da se pucnjava desila preksinoć, a osim istražitelja iz CJB Foča, uviđaju je prisustvovao i muftija goraždanski muftija Remzija ef. Pitić s imamima. Ispod munare su primijetili da su komadi betona otpali te da su evidentna oštećenja.

(SB)

Previous articleIbrahimovića vrijeđali u Beogradu, govorili mu da je “smrdljivi balija”
Next article„AKO NAS JE NEKO PREDAO, NEKA NAM KAŽE, PUSTILI SU DEVIJANTNOG DJEČAKA GRUJIČIĆA DA SRUŠI…“: Ćamil Duraković uzburkao duhove, hoće li se u Srebrenici dogoditi novi egzodus Bošnjaka!?
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.