Home Novosti BiH UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Zašto bošnjačke stranke ne bi ugurale deset svojih...

UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Zašto bošnjačke stranke ne bi ugurale deset svojih ‘halal’ Hrvata; Cilj bošnjačke nacionalne politike je zacrtan, stvaranje bošnjačke nacionalne državice…“

Svake od kantonalnih skupština u Dom naroda izabrat će se kao i do sada, po jedan od izaslanika iz sva 3 konstitutivna naroda i iz reda ostalih ako je kao takav izabran u pojedinu kantonalnu skupštinu.

CIK BiH će poštovati izmjene i dopune izbornog zakona koje se tiču popune federalnog Doma naroda. Svake od kantonalnih skupština u Dom naroda izabrat će se kao i do sada, po jedan od izaslanika iz sva 3 konstitutivna naroda i iz reda ostalih ako je kao takav izabran u pojedinu kantonalnu skupštinu.

Medijska perjanica Čovićevog HDZ-a Zoran Krešić oštro je kritizirao predsjednika CIK-a BiH Suada Arnautovića.

Krešić je za stranačku RTV HZ HB optužio CIK BiH i iznio niz teorija zavjere.

-Zašto bošnjačke stranke recimo ne bi ugurale deset svojih „halal“ Hrvata ili podobnih Hrvata u županijske skupštine. Da se teorijski dogodi da 25 Hrvata sjedi u županijskoj skupštini HNŽ-a, najmanje dva bi iz ove županije birale bošnjačke stranke, kazao je Krešeć te dodao:

-Cilj bošnjačke nacionalne politike je zacrtan, stvaranje bošnjačke nacionalne državice i vjerojatno će pribjeći svim mogućim mehanizmima kako bi se to ostvarilo na narednim izborima. Osim u HNŽ-u prostor za takvim manipilacijama je u Srednjoj Bosni gdje živi dvije trežine Bošnjaka i jedna trećina Hrvata, tvrdi Krešić.

(SB)