Home Novosti BiH UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Ne damo više ni jedan prenos nadležnosti sa...

UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Ne damo više ni jedan prenos nadležnosti sa RS-a na BiH. Sve liči na okolnosti koje su bile početkom 90-ih godina…“

-Vode, šume i sva prirodna bogastva pripadaju Srpskoj. To je minimum ispod kojeg nećemo nikada ići, kazao je Egić.

-Ustavni sud se oglušio na zahtjeve iz Republike Srpske i pokazao je još jednom da je politička institucija, rekao je za RTRS Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

– Ustavni sud djeluje antiustavno i antidejtonski. Mi to nećemo dopustiti i nećemo prihvatiti dalje degradiranje Srpske, kazao je Egić.

– BiH se sastoj od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ne damo više ni jedan prenos nadležnosti sa Republike Srpske na BiH. Društveno političke okolnosti veoma liče na one koje su bile početkom 90-ih godina prošlog vijeka. Srpski narod je i tada prepoznao taj trenutak, stvorio Republiku Srpsku i tako ćemo znati i u ovom teškom vremenu na pravi način odgovoriti svim iskušenjima, poručio je Egić.

– Sva imovina je u nadležnosti entiteta. Dakle BiH nema nikakvu imovinu. Vode, šume i sva prirodna bogastva pripadaju Srpskoj. To je minimum ispod kojeg nećemo nikada ići, kazao je Egić.