Home Novosti Uzmite stvari u ruke dragi moji Bosanci – Avdović: Stop Dodikovim surogatima...

Uzmite stvari u ruke dragi moji Bosanci – Avdović: Stop Dodikovim surogatima u Vijeću sigurnosti UN-a

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne in Hercegovine Šefik Džaferović ili Željko Komšić su na potezu

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, osvrnuo se na predstojeću sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a rekavši kako BiH treba poslati istinske predstavnike države, prije svega članove Predsjedništva BiH koji nisu sankcionisani, ali nipošto Zoran Tegeltija.

– A ne da se pod zastavom BiH obraća Dodikov glasnogovornik secesije Tegeltija. Stop Dodikovim surogatima. Naravno predsjedavajući Predsjedništva Bosne in Hercegovine Šefik Džaferović ili Željko Komšić su na potezu. Da ne pravimo dramu i od gotovine veresiju. Lako je oko protokola; neka uposle Misiju BiH u UN-u da najavi njihov dolazak i da sve potvrde do ponedjeljka 9. maja 2022., kazao je Avdović.

On ističe, da ne bude zabune u redoslijedu poteza i da već u srijedu poslije podne, 11. maja 2022. odmah nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a ovdje u New Yorku, u Sarajevu treba reagovati Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine i podjeliti zaslužene crvene kartone.

– Dosta je bilo fauliranja bez kazne. Ako visoki predstavnik Schmidt u svom izvješću UN-u kao što znamo da hoće – označi Dodika, ali i neke druge kao nosioce antidejtonskih aktivnosti i rušitelje ustavnog poredka BiH onda CIK (Centralna izborna komisija BiH) ima pravo i obavezu da ih diskfalifikuje kao kandidate na izborima 2022. Kraj manipulaciji, a dosta je bilo i fauliranja i maltretiranja građana BiH bez crvenih kartona. Opet je, kažem, na potezu Sarajevo. Uzmite stvar u svoje ruke dragi moji Bosanci, dodao je Avdović.

Previous articleOPASNO SE ZAKUHALO/ Zlatko Lagumdžija se obrušio na Željka Komšića zbog gostovanja kod Hadžifejzovića: “Zašto se šibicarskim lažima obračunava sa mnom?”
Next articleČetnici se okupili na Ravnoj Gori: Kokarde, slovo ‘Z’ i podrška Rusiji
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.