Home Novosti BiH „VELIKI ŠEF JE NAREDIO MOJU SMJENU…“ Ćamil Duraković otkrio šta se događa...

„VELIKI ŠEF JE NAREDIO MOJU SMJENU…“ Ćamil Duraković otkrio šta se događa u Srebrenici….

Gost Novog dana bio je Ćamil Duraković, smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, koji je za N1 govorio o razlozima za njegovu smjenu te rekao kako je “veliki šef” to naredio.

Kako je naveo Duraković za N1, mnogo je obrazloženja za njegovu smjenu za funkcije predsjednika Skupštine opština Srebrenica, ali da se ona uglavnom “kose jedna s drugima”.

“Odmah po konstituisanju lokalne vlasti ovdje i po mom postavljenju za poziciju predsjednika Skupštine je krenula kampanja moje disreditacije i nezadovoljstva koje je prvenstveno iskazao načelnik opštine podržan od strane nekoliko srpskih opozicionih stranaka, prvenstveno SNSD, Ujedinjene srpske i još nekih pojedinaca. To traje nekoliko mjeseci do same ove eskalacije slučaja kada sam, nakon što je visoki predstavnik dopunio Krivični zakon BiH i omogućio građanima BiH da mogu prijavljivati one koji negiraju zločine, pa i zločin genocida u Srebrenici. Ja sam podnio prijavu protiv novinara Branimira Đuričića i lokalni zagovorači moje smjene su ustvari uspjeli izlobirati kod viših političkih struktura u Banjaluci da se taj momentum iskoristi, da se provedu stvari u djelo. To je i Dodik rekao, odnosno ‘da će Duraković biti smijenjen odmah poslije odmora’. Razlog je kako oni to zovu progon novinara“, komentarisao je Duraković.

“S druge strane imate Vukanovića koji je vodio kampanju protiv mene, u smislu kada bih se ja pojavio na mjestu stradanja nekog bošnjačkog naroda, onda bi on s druge strane vodio kampanju protiv mene govoreći da sam neko ko podržava ratne zločince i ta kontinuirana kampanja vođena je mjesecima da bi se na kraju desilo ono što je naredio ‘veliki šef’, odnosno Milorad Dodik i to su naše kolege prekjuče na skupštini i učinile“, dodao je Duraković za N1.

“U obrazloženju se navodi da ja navodno nisam poštovao Ustav RS-a, da ne poštujem instiitucije, da sam omolavažao Dodika, Stevandića i tako dalje. Ovdje je riječ o političkoj samovolji i nasilju koje su nažalost mogle da provedu srpske stranke unutar naše Skupštine jer imaju većinu. Njihova strateška kampanja je bila neutralizirati Ćamila Durakovića koji je bio rijedak, slobodan glas kada je u pitanju diskriminacija, i podnošenja krivične prijave protiv onih koji negiraju genocid. To je bila volja da Bošnjacima otmu poziciju koja im pripada po zakonu“, komentarisao je.

Jedan od odbornika iz koalicije “Moja adresa: Srebrenica” Salko Tursunović ostao je na sjednici i imenovan je za predsjednika.

Stranka za BiH, čiji je Tursunović član, se ogradila i on je i isključen iz te stranke.

Previous articleVOJIN MIJATOVIĆ RAZOTKRIVA SVE: „Hapšenja u Banjoj Luci su pokazna vježba Milorada Dodika, neka se spreme Nešić, Selak, Radović…”
Next articleBIVŠI REIS POZVAO BOŠNJAKE DA SE UJEDINE: “Ako je predsjednik Alija morao sjediti za istim stolom sa Karadžićem, zašto dojučerašnji partijski i kućni prijatelji…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.