Home Novosti BiH VELIKI SKUP U BANJOJ LUCI: Sramotne parole Dodikovih pristalica, pogledajte u kakvim...

VELIKI SKUP U BANJOJ LUCI: Sramotne parole Dodikovih pristalica, pogledajte u kakvim su majicama i koje poruke šalju… (VIDEO)

Pristalice SNSD-a i vladajuće koalicije u Republici Srpskoj okupili su se u Parku Mladen Stojanović, a odatle je oko 18 sati kolona krenula ka Trgu Krajine.

U Banjoj Luci se danas održava skup pod nazivom “Otadžbina zove”, a u organizaciji SNSD-a i vladajuće koalicije. Skup je prije nekoliko dana najavio lider SNSD-a Milorad Dodik koji je rekao kako će na ovom skupu biti donijeti određeni stavovi, koji će biti smjernice za politiku u narednim godinama, dodavši da će se raditi „na jačanju subjektiviteta Republike Srpske i vraćanju nadležnosti za izbore na entitetski nivo“.

Skupu prisustvuje više hiljada ljudi, a otvorio ga je Dodik, i to pjesmom.

“Današnja velika skupština naroda RS iz svog glavnog grada svima poručuje: Vratite nam Ustav BiH da ne bismo morali da odemo iz nje! RS je osnovao i odbranio narod, očuvali smo je svih 27 godina. Nećemo antidejtonsku i antiustavnu BiH, nećemo BiH koja je po volji samo bošnjačkog naroda, odbacujemo odluke Ustavnog suda BiH. Nema BiH izvan dva entiteta. Ne postoji niko jači od naroda i narodne volje”, poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Na skupu je poručeno „ne“ NATO-u. Takođe, simpatizeri vladajućih nose majice sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina i sa porukama podrške Rusiji.

Pored stranačkih, na protestu se vide i srpske zastave, a na jednoj i pokojni patrijarh SPC Pavle.

Pristalice SNSD-a i vladajuće koalicije u Republici Srpskoj okupili su se u Parku Mladen Stojanović, a odatle je oko 18 sati kolona krenula ka Trgu Krajine.

U subotu, 23. oktobra utvrđeni su svi rezultati izbora osim onih za predsjednika Republike Srpske, čije je ponovljeno kontrolno brojanje u toku. Još od izborne noći opozicija tvrdi da su izbori namješteni i pokradeni i da treba ponoviti izbore za funkciju predsjednika Republike Srpske.

Toj ideji izričito se protivi SNSD i njegovi koalicioni partneri, koji zahtijevaju da se što prije utvrde rezultati i za predsjednika Republike Srpske jer je, kako kažu, „Milorad Dodik pobjednik“.