Home Novosti BiH VEOMA TEŠKE OPTUŽBE I UVREDE NA RAČUN MINISTRA HELEZA: „Urazumi se, ukoliko...

VEOMA TEŠKE OPTUŽBE I UVREDE NA RAČUN MINISTRA HELEZA: „Urazumi se, ukoliko nastaviš putem kojim si krenuo, nisam siguran koliko će pozicija na kojoj si se našao biti sigurna…“

Ministar odbrane BiH Zukan Helez u intervjuu agenciji “Anadolija” poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Republika Srpska nije država i pozvao Dodika i Vučića da se urazume.

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović rekao je da se ministar odbrane Zukan Helez „prijetećim i ratno huškačkim izjavama sada obrušio, ne samo na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika što je posljednjih mjeseci neizostavni dio njegovog narativa, već i na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

-Helezu, nikako da naučiš, a možda bolje rečeno zapamtiš da BiH garantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom poznaje dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a da strukturom Ministarstva odbrane, možeš da govoriš samo i isključivo u svoje ime, rekao je Goganović za Srnu.

-Srbija je potpisnik i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na zavidnom je nivou, te ne postoji pojedinac, makar to bio i Helez, čije će zveckanje oružjem biti opasnost za mir u regionu.

-Helez neprestano svojim izjavama pokazuje neznanje, izlazi iz okvira svojih nadležnosti, ali i kvari dobre odnose sa Srbijom i na sve moguće načine pokušava ugroziti stabilnu bezbjednosnu situaciju, a količina mržnje ka cijelom srpskom narodu, Republici Srpskoj i Srbiji, samo su jedan od pokazatelja da treba da nas zabrine mogućnost njegovog rasuđivanja što dalje dovodi u pitanje mentalnu sposobost za rukovođenje jednom institucijom kakva je Ministarstvo odbrane, kazao Goganović.

-Milorad Dodik i Aleksandar Vučić garanti su mira i stabilnosti u regionu i isključivo oni poput Zukana Heleza svojim izjavama i postupcima utiču na destabilizaciju onoga što treba zajednički graditi, poštujući sve ono garantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Helezu neću dozvoliti da naruši ono što smo godinama vrijedno gradili – dobre i kvalitetne odnose sa Ministarstvom odbrane Srbije. On bi trebalo i da zna da svi u regionu dijelimo bezbjednosne izazove – od onih prirodnih poput poplava, zemljotresa, požara, svih vremenskih neprilika, pa do onih drugih. I baš zato je neophodno graditi jedinstvene odgovore na ovakve izazove s ciljem jačanja bezbjednog okruženja ne samo u BiH, već i u cijelom regionu, čemu ne doprinose ratno huškačke izjave jednog ministra odbrane, kazao je Goganović.

-Helezu, urazumi se, poštuj Dejton i predstavnike srpskog naroda. Ukoliko nastaviš putem kojim si krenuo, nisam siguran koliko će pozicija na kojoj si se, očigledno, slučajno našao biti sigurna, zaprijetio je Goganović.

Podsjetimo, ministar odbrane BiH Zukan Helez u intervjuu agenciji “Anadolija” poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Republika Srpska nije država i pozvao Dodika i Vučića da se urazume.

Previous articleSRAMOTNO/ Srbijanski pjevač gnusno izvrijeđao Natašu Kandić zbog stavova o bošnjačkim žrtvama u Prijedoru
Next article„KAD IZAĐE IZ ZATVORA MOŽE NAPRAVITI NVO I NAUČITI…“: Vasković najavljuje suđenje Dodiku –„Ovaj član Krivičnog zakona BiH može ga otjerati na robiju…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.