Home Novosti BiH (VIDEO) EFENDIJA O LAŽNIM DIPLOMAMA: GRIJEH JE. ZAMISLI OPERISAT ĆE TE DOKTOR...

(VIDEO) EFENDIJA O LAŽNIM DIPLOMAMA: GRIJEH JE. ZAMISLI OPERISAT ĆE TE DOKTOR KOJI IMA DIPLOMU ALI NEMA ZNANJE

Efendija Izet ef. Čamdžić je 2019-te godine održao hutbu u džamiji u kojoj je vjernicima islamske vjeroispovijesti skrenuo pažnju o lažnim diplomama. Izet. ef. Čamdžić je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Zavidovićima.

Ef. Čamdžić na hutbi u Gradskoj džamiji Zavidovići govorio i o temi (lažnih) diploma i kako bi se vjernici, muslimani, trebali odnositi prema toj pojavi u društvu.

“Zamislite braćo da trebaš letiti avionom kojim upravlja čovjek koji ima diplomu ali nema znanje. Zamisli operisat će te doktor koji ima diplomu ali nema znanje. Zamisli učitelj, nastavnik, profesor koji će odgajati i obrazovati tvoje dijete ima diplomu ali nema znanje.

Zamisli sudija koji će rješavati nađe međusobne sporove ima diplomu ali nema znanje.

Zamisli inspektor koji kontrolira ispravnost uvoza hrane u našu zemlju ima diplomu ali nema znanje….”

Poslanik Muhammed a.s. je rekao da je traženje znanja farz. Dužnost svakog muslimana i muslimanke. Poslanik nije rekao da je posjedovanje diplome farz i dužnost svakog muslimana i muslimanke.

Diploma je potvrda našeg stečenoga znanja i ona treba da bude istinita i relevantna. Tačna. Zanimljivo je baš primjetiti da je baš u ovom mjesecu ekskalirala i objelodanjena afera lažnih diploma. ” – izjavio je Izet. ef. Čamdžić .

Video pogledajte OVDJE.

(CRNA HRONIKA)