Home Novosti BiH Vojin Mijatović: Bojite li se malo tog Boga i Allaha u koga...

Vojin Mijatović: Bojite li se malo tog Boga i Allaha u koga se kunete

Kako vam više nije žao ovog naroda i ove zemlje, pa ni sahranili ni pronašli nismo svoje iz prošlog rata, a vi bi opet komšiju na komšiju, brata na brata, napisao je Mijatović na Facebooku

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Sa vjerom u Boga i Allaha.

Braćo Srbi, sa vjerom u Boga, za krst Nemanjića i čast Obilića ode hidrocentrala na Trebišnjici na doboš, da Dodik i njegov režim plate kredite i obveznice i da imaju ove godine za helikoptere, nove limuzine i plate.

Braćo Bošnjaci Allahu ekber do posljednje pare za VIP salone na aerodromima i borbu pop rocka i turbo folka.

I tako idu godine u ovoj zemlji, mi živimo u stalnoj psihozi rata, servirajući nam svaki dan bolesne teze i besmislene teorije. Jedni iz pozicije vlasti, drugi iz dobro plaćene opozicione hladovine.

Niko se ne odriče “svojih” vjerskih dogmi, svi prizivaju međunarodnu zajednicu i to svako “svoju”.

Vjerske zajednice šute na cvjetanje fašizma u državi, čak podstiču isti pravdajući sve vjerom u Boga i Allaha, politike brane i vjeru i vlast, a narod ima samo jedno pitanje hoće li biti rata?

Kako vam više nije žao ovog naroda i ove zemlje, pa ni sahranili ni pronašli nismo svoje iz prošlog rata, a vi bi opet komšiju na komšiju, brata na brata, pa bojite li se malo tog Boga i Allaha u koje se kunete – napisao je Mijatović.