Home Novosti BiH Vojin Mijatović kod Hadžifejzovića direktno i bez imalo uvijanja: “Kraj SDA je...

Vojin Mijatović kod Hadžifejzovića direktno i bez imalo uvijanja: “Kraj SDA je počeo u RS-u, završio u FBiH! Još će miševa bježati iz SDA”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, najavljuje: Moguće da budem predsjednik SDP-a!

“Dosta je više Efendića, on će meni držati lekcije! Pomest ćemo ga na lokalnim izborima! To će biti prioritet! Bit će puno miševa koji će bježati iz SDA, ali je pitanje šta su čekali do sada! Ima dosta toga u fiokama!

Davali su pare medijima kao da im je ćaćevina! SDA laže, sjetila se države i građanske BiH kada su pali s vlasti! Isti su kao i Dodik samo imaju različite priče! Dodik je išao i plakao i u Rusiju i u Kinu i u Beograd, a nije dobio ni marku! Dodik ide do samospaljivanja! Između Vučića i Dodika je potpuni raskol!

Vučić će Dodiku presuditi politički kraj! Moguće je da budem predsjednik SDP-a! Ja sam jedini izdajnik u oba entiteta!

NES i SBiH su osjetili snagu SDP-a! SBiH i NES su bili svjesni da su bili minorni, ali su igrali nekorektnu igru! SDA uvlačila i svašta nudila SDP-u, ali smo ostali principijelni! SBiH i NES su nasjeli na šargarepu koju im je neko dao! Efendić neka bude načelnik Novog Grada do lokalnih izbora kada ćemo ga pomesti iz Novog Grada! To će biti prioritet, idemo sada jako!

Dosta je više Efendića i sličnih! Drži mi lekcije čovjek koji je osuđen za ubistvo iz nehata! Kune se u BiH, a govori: “Šta će nam Mijatović iz RS-a?” SDA prvi put spoznaje činjenicu da nisu više u vlasti!

Dok su sjedili na pozicijama nisu bili baš glasni, a sada napuštaju brod koji tone! Najveća nervoza i galama će biti oko javnih preduzeća! SDA je radila stvari kao što radi i Dodik! Kome SDA kaže da je Bošnjak on je Bošnjak, a kome Dodik kaže da je Srbin on je Srbin! Ne znam je li gora ova SDA građanska ili Dodikova secesionistička!

Vidjet ćemo šta će biti kada se otkrije da su neki mediji dobijali budžete kao što ima BBC! Već smo dali nadležnim institucijama da rade svoj posao! Bit će svega! Zato i jesmo izdajnici! SDA laže, sjetila se države i građanske BiH kada su pali s vlasti! Glumljenje države koja ne postoji košta!

Glumljene Putina košta! Dodiku i njegovoj opoziciji bi najbolje bilo da svi odu na miting u Beograd i tamo ostanu! Poubijaše se oko toga ko više voli Vučića, a Vučića boli uvo za njima! Vučić ne može da dočeka da se riješi Kosova! Rješenje Kosova je evidentno blizu i Dodik mu više ne treba, teret mu je!

Niti ću ja dodazivati Dodiku da sam veći Srbin od njega, niti će Nermin i Dino dokazivati Bakiru da su veći Bošnjaci! Ono što je rekla Sanja Vlaisavljević je strašno! Na BiH je izvršena agresija i tačka!

Njena izjava me vrijeđa! Rekao sam joj da je katastrofa to što je izjavila! Dogovoreno je da Srbima ide Uprava za indirektno oporezivanje, a Bošnjacima Elektroprivreda! U oktobru je izborni kongres SDP-a!

Stanje u SDP-u je ok, ulazimo u fazu konsolidacije, a ko će biti predsjednik vidjet ćemo! Moguće da budem predsjednik SDP-a! Nikšić više nema pravo da se kandiduje! Edin Ramić bi bio najbolji predsjednik SDA!

Kraj SDA je počeo u RS-u, završio u FBiH! Još će miševa bježati iz SDA!

Borit ću se do kraja, makar to značilo i moj kraj! Ne smijemo biti ni nalik SDA! Građanska država nije tekbir ispred Parlamenta! Do nas je, moramo napraviti građansku državu”, naveo je Mijatović.

Pogledajte snimak.