Home Novosti BiH Vojin Mijatović o čestitci za rođendan ratnom zločincu Ratku Mladiću

Vojin Mijatović o čestitci za rođendan ratnom zločincu Ratku Mladiću

U centru Bratunca sinoć je postavljen poster sa čestitkom za rođendan Miloradu Dodiku i ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji su obojica rođeni 12. marta.

Vojin Mijatović potpredsjednik SDP BiH oštro je reagirao na svom Facebook profilu na čestitku presuđenom ratnom zločincu.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Ne mogu i neću da prećutim pa ni ovo. Onaj ko je ovo uradio mora znati da je ovaj sa leve strane isporučio ovog sa desne strane u Hag.

Onaj ko je ovo uradio mora znati da je ovog sa desne strane osudio međunarodni sud kog je priznala i RS i od osnivanja ovog suda institucije RS-a u punom kapacitetu sarađuju sa Sudom u Hagu.

Onaj ko je ovo uradio mora znati da sa ovim što je uradio nije postao veći ni Srbin ni čovek, već je samo svojim komšijama Bošnjacima vratio strah i sav horor onog što su doživeli i preživeli.

Onaj ko je ovo uradio mora znati da su ovaj sa leve i desne strane oterali više Srba iz ove zemlje od 92-e do danas, nego okupatori od 1941-1945.

Onaj ko je ovo uradio još jednom u nizu čini sramotu svom narodu i štetu koja se ne može ispraviti. Na kraju anonimni autoru ovog banera, heroji mogu biti ljudi koji spasu bar jedan ljudski život, ova dvojica su sve samo nisu heroji, probudi se idiote 2021. godina je”, napisao je Vojin.

Previous articleDuraković žestoko odgovorio Malkiću: Pokrij se po glavi. Kad ne radiš za Srebrenicu, bolje je da šutiš
Next articleTranskripti potvrđuju ulogu Srbije u agresiji: Šta je Milorad Dodik govorio 1995.
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.