Home Novosti BiH VOJIN MIJATOVIĆ OTVORENO: Nacionalisti nas nisu slagali, sve što su nam obećali...

VOJIN MIJATOVIĆ OTVORENO: Nacionalisti nas nisu slagali, sve što su nam obećali ispunili su; Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, pa uživajmo sada u slobodi, nema više…

“Evo, danas smo dobili sve što smo željeli, platili smo svoje želje glavama, pa što sad ne uživamo u onome što smo željeli”, poručio je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama.

„Nekako stičem utisak kada slušam današnjie ‘lidere’ širom Balkana da smo u onoj bivšoj državi zapravo živjeli u tamnici.

Uvijek se pitam šta se desilo s tim ljudima čiji su ili njihovi roditelji ili pak oni bili elita i u bivšoj državi.

U toj ‘tamnici’ Srbi nisu pozdravljali sa ‘pomaže Bog’, nego ‘dobar dan’, Bošnjaci nisu pozdravljali sa ‘selam alejkum’ nego sa ‘dobar dan’, Hrvati nisu pozdravljali sa ‘hvaljen Isus’, nego sa ‘dobar dan’.

U toj ‘tamnici’ 70% Srba nije slavilo slavu, danas gotovo da nema jednog da ne slavi, Bošnjaci su kafu zvali kafom, a ne kahvom, pola ovih što danas ne pije alkohol je pilo, a uglavnom se zaklinjalo u Tita kada se ne laže, a danas u Allaha kad se laže.

U toj ‘tamnici’ Hrvati su se sramili ustaša i Pavelića, danas od njega prave heroja, kao što danas Srbi od Drže četnika napraviše gerilca, a obojica su bili vjerne sluge Hitlera i fašizma.

U toj ‘tamnici’ škole i bolnice bješe nove i moderne i napraviše najpametniju i najzdraviju naciju u Evropi, koja danas pravi tuđe gradove i društva, danas su nam crkve i džamije velike, nove, lijepe, a škole i bolnice ostale iste samo oronule, pokradene i sive.

U toj ‘tamnici’ nismo imali vjeronauku u školama, ali smo iznjedrili najbolje naučnike, umjetnike, sportiste, stvaraoce Evrope i svijeta.

U toj ‘tamnici’ imali smo isti crveni pasoš, nije bio konstitutivan, nije imao skupi čip, ali nije trebala viza ni za jednu državu i svi su ga poštovali.

U toj ‘tamnici’ nismo imali ‘lidere’ ali smo imali sistem i državu.

Evo danas dobili smo sve što smo željeli, platili smo svoje želje glavama, pa što sad ne uživamo u onome što smo željeli.

Nacionalisti nas nisu slagali, sve što su nam obećali ispunili su, Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, pa uživajmo sada u slobodi, nema više ‘tamnice’.

P. S. Nisam utopista, nisam YU nostalgičar, samo poredim ništa drugo“, poručio je Mijatović.