Home Novosti BiH Vojin Mijatović rezimirao Izbore 2022: “Apsolutni sam pobjednik po broju glasova u...

Vojin Mijatović rezimirao Izbore 2022: “Apsolutni sam pobjednik po broju glasova u dijaspori’

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BIH) objavila konačne rezultate izbora, na svom Facebook profilu oglasio se Vojin Mijatović, koji je bio u utrci za predsjednika Republike Srpske.

Potpredsjednik SDP-a BiH prezadovoljan je rezultatom koji je ostvario – 38.655 glasova je dobio. Ponosan je da je najviše dobio glasova od Bosanaca iz dijaspore – 11.427 glasova.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti, bez korekcija:

REZIME IZBORA

Čekao sam da CIK BiH objavi konačne preliminarne rezultate, kako bih mogao dati zaključak i zahvaliti se svima.

POKRET ZA DRŽAVU

Pokret za državu je definitivno kao što smo i rekli najdržavotvorniji projekat u BiH i bez dileme napravili smo sjajan zajednički iskorak:

Osvojili smo 5 mandata u NSRS

Osvojili smo 1 mandat u PSBiH

Ostvarili smo istorijski rezultat za člana Predsedništva BiH

Peta smo politička snaga u entitetu RS, a iza sebe smo ostavili 6 parlamentarnih političkih stranaka

ČLAN PREDSEDNIŠTVA BIH

U kampanji sam imao 0 bilborda, 0 spotova, 0 reklama, 0 plaćenih objava…….

Moje rezultat je 38 655 što predstavlja najveći rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ostvatio jedan kandidat koji zastupa državnu politiku BiH i građansku politiku .
Apsolutni sam pobednik po broju glasova u dijaspori kao što sam pre kampanje i rekao i to u celoj BiH

1. Vojin Mijatović 11 427

2. Denis Bećirović 9698

3. Željko Komšić 9377

4. Bakir Izetbegović 7537

5. Željka Cvijanović 5806

6. Mirko Šarović 4064

Dokazao sam da je građanska politika apsolutno moguća u Republici Srpskoj, dokazao sam da ni na koji način moj rezultat nije pomogao nikom od ostalih kandidata da pobedi ili izgubi i ono najvažnije, da ima BiH u entitetu RS.

SDP BIH

Nakon 12 godina vratili smo SDP BiH u Narodnu Skupštinu Republike Srpske, Saša Grbić iz Banja Luke je novi poslanik SDP BiH u NSRS.

Napravili smo najveći pojedinačni rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ikada SDP BiH ostvarila kao i BiH političke opcije generalno.

Postigli smo drugi pojedinačni rezultat u SDP BiH i to jedini iz entiteta RS:

1. Denis Bećirović 330 258

2. Vojin Mijatović 38 655

3. Jasmin Imamović 23 633

4. Zukan Helez 13 928

5. Saša Magazinović 13 807

ZAKLJUČAK

Hvala svim građanima BiH koji su glasali za nas, hvala našim građanima koji žive van domovine velika ste nam podrška bili, uveravam

vas nastavljamo sa još jačom saradnjom i aktivnostima

Pokret za državu nastavlja u još jačem kapacitetu i bez dileme zajedno.

Hvala svim ljudime iz Pokreta za državu pokazali smo zajedništvo i patriotizam i pokazali svima kako se gine za državu BiH!
Ostvarili smo odličan rezultat i sad moramo nastaviti još jače.

PORUKE

Mirsad Hadžikadić i njegova trabant stranka su koštale Pokret za državu još jednog mandata u NSRS, bolesna ambicija bez kapaciteta, nažalost koštaju sve nas, ali sva sreća ovaj izdajnički projekat prestaje da postoji i reći ću samo jedno sram vas bilo, odlazite kao izdajnici !
Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i ostali bolesnici, kao što se vidi moja kandidatura ni na koji način nije pomogla ni Miloradu Dodiku ni Željki Cvijanović da pobede, vi ste lažovi i izvinite se građanima BiH što ste lagali.

Meni ne treba izvinjenje jer meni ne predstavljate ništa, lažovi ste i plaćenici, postavlja se samo pitanje jeste li naplatili svoje usluge i od koga?

Poruka međunarodnoj zajednici, peti put ulažete milione u propalu tzv. opziciju i peti put gube od Dodika i njegovog režima, valjda vam je sada jasno da smo mi jedina opozicija u RS a ne kineske kopije Milorada Dodika koje gube već 5 izbornih ciklusa.

Kao što sam obećao od oktobra više ništa neće biti isto, viori se visoko zastava BiH u Republici Srpskoj i to nikad ponosnije, reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja još jače, a ja ću nastaviti nikad jače i više nema ćutanja slede velike promene u narednom periodu nema više prepreka!

HVALA BOSANCI I HERCEGOVCI IDEMO JOŠ JAČE, SVI ZAJEDNO ZA BIH!”, napisao je Vojin Mijatović.

(Radio Sarajevo)