Home Novosti BiH VOŽD IZ LAKTAŠA OČAJAN: “Јe li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa...

VOŽD IZ LAKTAŠA OČAJAN: “Јe li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete…”

-Ne znam zašto bošnjački političari naivno vjeruju da su oni posebni i da će njima nešto dati, tvrdi Dodik.

-Imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda treba da služe tom interesu, upitao je sam sebe predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.
-“Mirno razdruživanje je prijetnja interesima SAD-a”, reče juče ambasador Amerike u BiH Michael Murphy. Imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore?

Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu. Јe li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete, poručio je Dodik na društvenim mrežama.

Navodi da je najveća zabluda bošnjačkih političara da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka.

– Naš narod kaže: “Tuđa ruka svrab ne češe”. Nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući. Kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonista, poručio je Dodik.

– Ameriku interesuju samo njeni interesi, a za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski snijeg.

– Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Avganistance, u čijim zemljama su napravili haos isključivo zbog svog interesa. Amerika nikada i nikome nije davala, već je uzimala. Ne znam zašto bošnjački političari naivno vjeruju da su oni posebni i da će njima nešto dati, tvrdi Dodik.

-Ako je neko i imao iluzije, Marfi ih je juče raspršio. Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu ostvariti samo međusobnim dogovorom, poručio je očajni Dodik.