Home Novosti BiH VOŽD MAŠE RUKAMA, A NOVINARKA RTRS-a SAMO KLIMA GLAVOM: Pogledajte kako Milorad...

VOŽD MAŠE RUKAMA, A NOVINARKA RTRS-a SAMO KLIMA GLAVOM: Pogledajte kako Milorad Dodik nudi Draganu Čoviću treći entitet!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervju za politički magazin Pečat RTRS-a da ovakva Bosna i Hercegovina ne može opstati, jer je nastala kao eksperiment i na toj razini ostala tokom čitavog svog postojanja

– BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebala postojati, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspješniji i imali bi daleko više napretka – smatra Dodik.

Dodik naglašava da je za to da svi konačno uvide da BiH ne može da funkcionirati bez temeljenog dogovora, da je ovakvo stanje neodrživo.

– Danas treba omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno odlučiti o svom statusu, a Bošnjaci bi se mogli organizirati u dijelu koji kontroliraju i to nazovu Bosnom, te da se koncentriraju oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspješniji – naglasio je on.

(SB)