Home Novosti VUČIĆ DIGAO UZBUNU U POLICIJI: Spremite se na ono što slijedi…

VUČIĆ DIGAO UZBUNU U POLICIJI: Spremite se na ono što slijedi…

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Pozvao je pripadnike policije da imaju jednak odnos prema svakom građaninu Srbije ali i poželio da im se „više nikad ne ponovi“ da im „izručenje srpskih državljana u džakovima bude nametano kao posao“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas pripadnike policije da se “pripreme” za, kako je rekao, težak period koji slijedi, kako bi svaki pedalj teitorije Srbije bio bezbjedan.

„Živimo u svijetu u kom nema sigurnosti i nemoguće je sagledati s lakoćom šta će se zbivati do kraja godine a kamoli planirati za budućnost. Zato moramo biti dobro pripremljeni za svaki mogući scenario“, rekao je Vučić na proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Dana policije, u beogradskom naselju Makiš.

On je kazao da je policija „narodna“ i da je „uvijek bila uz narod kad je bilo najteže“.

„U vrijeme perverznog pristupa dijela medija i javnosti prema vlasti i prema javnim službama, policija se nerijetko predstavlja kao teroristička organizacija. Naša policija je narodna, uvijek je bila uz narod kad je bilo najteže“, rekao je predsjednik.

Pozvao je pripadnike policije da imaju jednak odnos prema svakom građaninu Srbije ali i poželio da im se „više nikad ne ponovi“ da im „izručenje srpskih državljana u džakovima bude nametano kao posao“.

„Molim vas da svaki građanin osjeti da imate jednak odnos prema njemu, bez obzira da li se radi o Bošnjacima, Romima, našoj mađarskoj braći, da posebno štitite žene na svakom mjestu“, rekao je Vučić.

Dodao je da je zadovoljan smanjenjem opšte stope kriminaliteta u Srbiji, posebno najtežih krivičnih djela poput ubistava i silovanja.

„Ubijeđen sam da će zahvaljujući vašem trudu, u narednom periodu padati i procenti stope kriminaliteta i apsolutni brojevi“, kazao je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da policija, i 162 godine od događaja na Čukur česmi, predstavlja „temelj države, zaštitnika pravnog poretka i čuvara bezbednosti građana“.

„Nema jake države bez jake vojske i policije“, rekao je Dačić i pozvao građane da budu „ne samo prijatelji policije već i partneri na zajedničkom poslu“.

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Vučić je zaslužnim pripadnicima policije uručio zlatne a Dačić srebrne medalje.