Home Novosti BiH Vučić o sankcijama, ucjenama RS-a i odnosu sa liderom SNSD-a: A što...

Vučić o sankcijama, ucjenama RS-a i odnosu sa liderom SNSD-a: A što se Dodika tiče, ne pada mi na pamet…

-Ja možda nisam saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću govoriti u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod, kazao je predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je odnose Srbije sa Republikom Srpskom i kazao da ga brine situacija u BiH i RS-u ali i da se podrazumijeva da će se Srbija usprotiviti svakim sankcijama protiv Republike Srpske.

– Da ih uvode bilo kome u BiH, mi ih ne bi podržali, a naravno da ih nećemo podržati protiv Republike Srpske. Sankcijama se ne rješava ništa.

Ja imam odnos poštovanja sa Dodikom, i ja ne naređujem nikome. Uprkos uvriježenom mišljenju ja ne naređujem nikome ni u Vladi, već samo kada dođe do toga ih zamolim, rekao je Vučić tokom gostovanja na srbijanskoj televiziji “Prva”.

Na pitanje da li se od njega traži da utiče na Milorada Dodika da ne donosi pojedine odluke, Vučić je rekao da on ima odnos poštovanja sa Dodikom i da ne naređuje nikome.

– A što se Dodika tiče, ne pada mi na pamet da na taj način razgovaram sa njim. Da li RS može bez Srbije? Ne može, u svakom smislu. A da li Srbija može da ucjenjuje Srpsku? Naravno da ne.

Ja možda nisam saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću govoriti u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod, kazao je predsjednik Srbije.