Home Novosti VUČIĆ ODRŽAO NAJDRAMATIČNIJI GOVOR U SVOJOJ POLITIČKOJ KARIJERI: “Ja ovo u svom...

VUČIĆ ODRŽAO NAJDRAMATIČNIJI GOVOR U SVOJOJ POLITIČKOJ KARIJERI: “Ja ovo u svom životu nisam vidio, slijedi nam najteže vrijeme od 1944. godine!” (VIDEO)

Vučić je rekao da se Srbija nalazi u specifičnoj situaciji zbog svega oko Kosova i dodao da će biti sve teže sačuvati interese jer će, kako je rekao, pritisci biti sve teži.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslije sastanka sa patrijarhom Porfirijem da je Srbija u mnogo težoj situaciji nego što to izgleda, da se nad našom zemljom “nadvijaju ogromni i gradonosni oblaci”, a da poslije ljeta dolazi period možda najteži od 1944. godine do danas. On je od patrijarha zatražio pomoć SPC da građani razumiju poziciju u kojoj se zemlja nalazi.

„Srbija je u mnogo težoj situaciji nego što to izgleda danas. Napolju ne biste primetili bilo kakav problem i nema ga u ovom trenutku. Da li se ozbiljni i gradonosni oblaci nadvijaju nad našom zemljom – da. Ne krijem to od naroda, ne mogu to ni od vas“, rekao je Vučić u obraćanju iz Predsjedništva poslije sastanka sa patrijarhom i episkopima.

On je dodao da neki svjetski lideri predviđaju teže stanje nego što je bilo pred i tokom Drugog svjetskog rata i istakao da će ljeto brzo proći, a „onda nam slijedi najteže vrijeme od 1944. do danas“.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi u specifičnoj situaciji zbog svega oko Kosova i dodao da će biti sve teže sačuvati interese jer će, kako je rekao, pritisci biti sve teži.

“Od dana kada je Vladimir Putin rekao na čemu zasniva svoj upad u Ukrajinu formalno-pravno i politički, sve zapadne sile rade na tome da se ubrzano reši kosovsko-metohijski čvor da bi izbili argument iz ruku predsedniku Ruske federacije. To čujem na svakom mestu gde god da sam bio u Evropi i svetu”, rekao je predsednik Srbije.

Rekao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog čega se nalazi pod ogromnim pritiskom.

“To nam pravi velike probleme, ti problemi nisu mali i biće sve veći”, istakao je Vučić.

Obraćajući se patrijarhu, on je rekao da je potrebno da se čuju i njegovi stavovi i dodao da će SPC biti obaviještena o svim odlukama koje država bude donosila, napominjući da neće biti lako.

“Ja ovo u svom životu nisam video, nisam sanjao da ću doživeti i videti. Bio sam svedok velikih pritisaka oko brisleskog sporazuma. Suočavamo se sa neviđenom histerijom, niko nikoga ne želi da čuje a kamoli da sasluša. Diplomatija više ni u čemu ne postoji, to je samo ko će brutalnije da prenese poruku. U tim uslovima naše je da pokušamo da sačuvamo svoju zemlju i narod. Bez naše crkve teško da bi naš narod van granica mogao da opstane. Da nam pomognete da svi ljudi razumeju poziciju Srbije, da svi budemo zajedno, da pokušamo da u ovim vremenima budemo jedinstveni”, rekao je Vučić.

(SB)