Home Novosti BiH Vučić se zabrinuo za RS: “Nije lako da kažem kakve smo vijesti...

Vučić se zabrinuo za RS: “Nije lako da kažem kakve smo vijesti dobili u zadnjih 48 sati”

“Biće teško, najteže dosad”, naveo je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su teški dani pred Srbijom i najavio da će uskoro upoznati građane sa svim izazovima koji predstoje.

“Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vijesti dobili u posljednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske”, objavio je Vučić na Instagramu

Vučić je najavio da će narednih dana upoznati „narod Srbije sa svim izazovima“ koji predstoje.

“Biće teško, najteže dosad”, naveo je Vučić, koji je izrazio i uvjerenje u pobjedu Srbije.

“Borićemo se. Pobijediće Srbija“, poručio je Vučić.

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuo je tehničke izmjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Radi se o izmjenama zakona koje se odnose samo na integritet izbornog procesa.

-Birači ne mogu čekati da vide hoće li doći do dogovora stranaka. Bio bih sretniji da smo mogli naći određenu mogućnost da se dođe do izmjena zakona direktno od odgovornih stranaka, odnosno vlasti i parlamenta. Ljudi imaju pravo da njihov glas bude sigurno prebrojan – poručio je u izjavi za javnost Schmidt.

On kaže da su te izmjene važne na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

-Ja ću uraditi ono što se trebalo uraditi prije mnogo godina. Prema tome, želim objaviti odluku kojom donosim izmjene Izbornog zakona BiH – poručio je Schmidt na početku današnjeg obraćanja u OHR-u.

Obraćanje visokog predstavnika je u toku i uskoro će biti objavljeno više detalja o ovoj važnoj odluci.