Home Archive VUČIĆEV POSILNI NAPAO PREDSJEDAVAJUĆEG: “Komšić nije naučio srpsku drevnu mudrost – ne...

VUČIĆEV POSILNI NAPAO PREDSJEDAVAJUĆEG: “Komšić nije naučio srpsku drevnu mudrost – ne čini drugima što ne želiš da čine tebi”

Pretpostavljam da Komšić neće imati ništa protiv svojih riječi i njihovih posljedica – rekao je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin odgovorio je članu predsjedništva BiH Željku Komšić povodom njegove izjave da su Kosovo i Metohija nezavisni.

-“Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje izmedju Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država.” Ovo nije moja izjava. Ja poštujem Dejtonski sporazum i BiH. Ovo je izjava Željka Komšića u kojoj sam umesto Kosova stavio Republiku Srpsku. Pretpostavljam da Komšić neće imati ništa protiv svojih reči i njihovih posledica – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na izjavu člana Predsjedništva BiH da “nema dileme da je Kosovo nezavisna država i da je, uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje izmedju BiH i Kosova, to faktički završen posao.

– Srbi kažu “ne čini drugima što ne želiš da čine tebi”. Bošnjački predstavnik u Predsedništvu BiH nije imao prilike da nauči ovu drevnu mudrost – izjavio je ministar Vulin.

(SB / ZS)