Home Novosti BiH VUČIĆEVA BLAMAŽA GODINE: Pogledajte šta je predsjednik Srbije „izvalio“ na Pinku…

VUČIĆEVA BLAMAŽA GODINE: Pogledajte šta je predsjednik Srbije „izvalio“ na Pinku…

-Ja se nerviram, sekiram, žao mi je, normalno je kad… Ali sad da ih kritikujem, pa čekajte, ljudi, kazao je on.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, napravio je grešku u koracima, žargonski rečeno i koristeći njemu blisku košarkašku terminologiju.

Vučić je tokom gostovanja na televiziji Pink gvorio o utakmici Crvene zvezde protiv Leipziga, i kazao sljedeće:

„Ja sam to gledao pošto sam sad vodio Vukija (sina Vukana, op. „SB“) na Zvezda – Leibniz, i sad, nezadovoljni ljudi, pošto vodi Leibnitz. Ja se nerviram, sekiram, žao mi je, normalno je kad… Ali sad da ih kritikujem, pa čekajte, ljudi, Pa samo taj Simons vrijedi više od cijelog Zvezdinog tima“, rekao je, između ostalog, Vučić.

I sve bi bilo u redu da nije pobrkao pojmove. Naime, rival Crvene zvezde je bio Leipzig, tim iz Bundeslige osnovan 2009. godine koji je pravi hit u njemačkom prvenstvu.

S druge strane, Leibniz je prezime čuvenog njemačkog filozofa, matematičara, pronalazača, historičara i diplomate, Gottfrieda Wilhelma Leibniza.

Jednim od najvećih genija u historiji Njemačke, rođen je u Leipzigu, zbog čega, između ostalog, po njemu ime nosi i veliki broj ustanova.

Nije isključeno ni da je Vučić mislio na gradić Leibnitz u Austriji, no, bilo kako bilo, snimka je ubrzo postala viralna…

Previous articleUZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Zahtjevi hrvatske strane mogli bi biti opterećenje za stranke Trojke koje su pod kontinuiranim pritiskom SDA i DF-a…“
Next articleDODJELJUJE SE 300.000 KM, EVO KO MOŽE KONKURISATI
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.