Home Archive VUČIĆEVI MEDIJI OČAJNI: “NATO specijalci stižu u Podgoricu, imaju samo jedan zadatak”!

VUČIĆEVI MEDIJI OČAJNI: “NATO specijalci stižu u Podgoricu, imaju samo jedan zadatak”!

Predsedavajući vojnog komiteta NATO, maršal Stuart Peach kazao je da se Alijansa direktno suočava sa nastojanjima ruskih hibridnih napada, zbog čega su, kako je rekao, odlučili da u Crnu Goru upute tim za borbu protiv hibridnih pretnji

On je na sjednici Vojnog komiteta NATO, koja je juče završena u Briselu, kazao da je Alijansa, želeći da se suprotstavi ovakvim ruskim akcijama, angažirala prvi NATO kontrahibridni tim u Crnoj Gori, pišu srbijanski mediji.

„NATO kontrahibridni tim za podršku raspoređen je u našu zemlju saveznicu Crnu Goru, sa ciljem da pomogne u jačanju sposobnosti zemlje i odvraćanju hibridnih izazova“, rekao je Peach.

Američki general Mark Mill, najviši vojni oficir u zemlji i glavni vojni savjetnik predsjednika, ministra odbrane i Saveta za nacionalnu sigurnost SAD, ocijenio je na istoj sjednici da je „već duže vrijeme očigledno da Rusija želi podijeliti NATO i učiniti ga slabijim, ako ne i uništi“.

„To bi im išlo u korist. Na štetu je Evrope i Sjedinjenih Država ako bi se NATO samo srušio i raspao“, rekao je general Mill.

Iz crnogorskog Ministarstva odbrane nedavno su kazali da je u Crnoj Gori, od 21. do 27. novembra prošle godine, boravio prvi NATO kontrahibridni tim za podršku, a predstojeći parlamentarni izbori, bili su, kažu, glavni razlozi za angažovanje NATO tima.

(SB)