Home Novosti “VUČIĆU, TI SI KRIV ZA SVE OVO…”: Srbijanski glumac u otvorenom pismu...

“VUČIĆU, TI SI KRIV ZA SVE OVO…”: Srbijanski glumac u otvorenom pismu žestoko odbrusio predsjedniku Srbije

„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada. Sramite se. Ti, svi ministri i svi tvoji novinari koji su doveli Srbiju u ovakvo stanje“, dodao je on.

Glumac Ammar Mešić, zvijezda serije “Igra sudbine”, obratio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću putem svog Instagram profila, napisavši da je upravo on kriv za smrt devetoro djece u osnovnoj školi na Vračaru u Beogradu.

Mešić je naveo da se dugo sudržavao od kritike vlasti i samog predsjednika, ali da je stigao „posljednji čas“.

„Nepoštovani, ne mogu reći čak ni gospodine… Nepoštovani Aleksandre Vučiću, davnih dana sam prestao da javno komentarišem tvoj rad, rad tvoje Vlade i generalno politiku u našoj zemlji. Nikada te nisam podržavao i uvek sam se stideo svega što radiš i načinom na koji se obraćaš nama građanima“, započeo je Mešić u svom direktnom pismu predsedniku Srbije.

„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada. Sramite se. Ti, svi ministri i svi tvoji novinari koji su doveli Srbiju u ovakvo stanje“, dodao je on.

„Draga deco, koja nas gledate na televiziji (iako Vučić kaže da ne gledate televiziju, pa se onda pitam kako nas prepoznajete na ulici?), obećavam vam da ću se u narednom periodu truditi i pomagati koliko god je u mojoj moći da se vaš glas čuje i da ukažem na probleme današnjice. Iskreno saučešće porodicama“, zaključio je Mešić u svom obraćanu.

U pucnjavi koja se dogodila 3. maja ujutro, oko osam sati, u osnovnoj školi na Vračaru ubijeno je devet osoba. Među žrtvama su djeca, kao i čuvar škole, dok su šestoro djece i jedan nastavnik ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Zbog pucnjave uhapšen je Kosta K. (14), učenik škole, kao i njegov otac.

U Srbiji je danas dan žalosti.