Home Novosti BiH VUKANOVIĆ DODIKU BAŠ NE DA MIRA: “Mučenik, zaslijepljen svojom lažnom veličinom, kaže...

VUKANOVIĆ DODIKU BAŠ NE DA MIRA: “Mučenik, zaslijepljen svojom lažnom veličinom, kaže da je JEDINI koji može pričati sa Erdoganom i dijalogom riješiti probleme…”

“I dok je sinoć ponizno puzao i ćutao u Sarajevu pred Erdoganom, snishodljivo mu se ulizivao i hvalio Erdogana, Turke i Tursku, danas na sigurnom, u Banjaluci, na svom RTRS-u i ATV-u, priča drugu priču”, piše Vukanović.

“Izgleda da je tek poslije prespavane burne noći, možda i besane, Dodik shvatio šta je sinoć napravio na sastanku sa Erdoganom i članovima Predsjedništva BiH, vjerovatno sam mu i ja u tome pomogao svojim tekstovima i video kolumnom, pa danas pokušava da se izvadi iz teške situacije u koju je sam sebe uvalio. Nije više Republika Srpska država, kako je donedavno tvrdio, već Bosna i Hercegovina za koju se on bori bez kompromisa, a mučenik, zaslijepljen svojom lažnom veličinom, kaže da je jedini koji može pričati sa Erdoganom i dijalogom riješiti probleme”, napisao je na svom blogu poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

Vukanović dalje kaže:

“I dok je sinoć ponizno puzao i ćutao u Sarajevu pred Erdoganom, snishodljivo mu se ulizivao i hvalio Erdogana, Turke i Tursku, danas na sigurnom, u Banjaluci, na svom RTRS-u i ATV-u, priča drugu priču. Tek kad je došao u Banjaluku shvatio je da je Erdogan naklonjem Bošnjacima, ali to nije vidio u prvi mah dok je snishodljivo ćutao, bez komentara slušajući kako mu Džaferović, Komšić i Erdogan drže slovo, packe i lekcije o suverenoj BiH, reformama, genocidu…. Svjestan je da je kapitulirao i istakao bijelu zastavu, da smo ga ogolili do srži i dobili medijsku borbu, iako je neravnopravna, a on ima ogroman novac i kontroliše većinu medija. Takođe je svjestan i da je grubo ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, pa je pozvao u pomoć svoje režimske medije i novinare da se busa u junačka prsa kad je na sigurnom, odgusla još jednu patriotsku kako narod ne bi vidio da je car go, ali kasno je!

Sve me podsjeća na situaciju kada mladi par bude neoprezan u ljubavnom zanosu, pa kad se ujutro probude pokušavaju da izvade situaciju pilulama za dan poslije, svjesni situacije u kojoj se nalaze. Ali poslije sastanka i sarajevske konferencije za novinare nema kajanja.

Nema narod koristi od naknadne pameti i pokušaja vađenja, jer pravi državnik dobro razmisli prije nego što nešto kaže, ne lupa k’o Maksim po diviziji, što na umu to na drumu, pa se onda pokušava vaditi, a tako tone sve dublje u živo blato. Jedini izlaz iz situacije je u ostavci i povlačenju, jer dosta je bilo! Povuci se Milorade, spasi narod i Republiku Srpsku daljeg propadanja, lutanja i poniženja, budi jednom čovjek i daj priliku narodu da izađe iz ropstva na put istinske slobode, obnove i oporavka”, zaključio je Nebojša Vukanović.

(SB)