Home Novosti BiH VUKANOVIĆ NAPAO KOMŠIĆA: “Sarajevo je dužno Rusiji 100 miliona za ratni gas,...

VUKANOVIĆ NAPAO KOMŠIĆA: “Sarajevo je dužno Rusiji 100 miliona za ratni gas, a on bi sada da prkosi Rusiji”

“Stranci su u BiH omogućili korumpiranim političarima opstanak na vlasti”, kaže poslanik Nebojša Vukanović ističući da je Milorad Dodik pod navodnim, a ne stvarnim sankcijama.

„On je tobož pod sankcijama, a svaki peti dan se sastaje sa nekim. Svake sedmice Escobar dođe u ambasadu BiH gdje su kadrovi SNSD-a na ključnim mjestima i razgovara sa vojnim atašeom i daje im instrukcije. Je li Milorad Dodik ispunio svaki zadatak koji je pred njega stavljen? Od onih iz 1998. da prekine platni promet sa Srbijom i ukine dinar, preko Brčkog do danas da otvori vrata BiH za NATO“, rekao je Vukanović u „Pulsu“ BN TV.

Vukanović navodi da se Dodik prepao zapada, pa ne iznosi jasan stav o ukrajinskoj krizi.

On naglašava da BiH mora da bude neutralna te zamjera i drugim članovima Predsjedništva što se miješaju u sukobe velikih sila jer bi štetu mogli da osjete građani BiH.

„Nije samo Dodik. I Komšić je rekao da je šteta što ne možemo da pošaljemo oružje. Sram ga bilo. Ima li ikakve odgovornosti? Sarajevo je dužno Rusiji 100 miliona za ratni gas, a on bi sada da prkosi Rusiji. Stani sa strane i ne petljaj se kad te niko ništa nije pitao. Šta sutra ako Rusi ukinu gas? Neće se on u Predsjedništvu smrzavati, nego građani Sarajeva. Pravi patrota i državnik vuče na stranu svog naroda. Vrhunski srpski, hrvatski i bošnjački patriotizam je mir i stabilnost jer smo se mi naratovali u prošlom vijeku za narednih 100 godina. Nama treba i ruski gas i nafta, ali nam treba i izvoz u EU“.

(BN TV)

Previous articleUpućen poziv albanskom premijeru: Bezuslovno priznajte i osudite genocid
Next articleTURSKA PROTIV ULASKA ŠVEDSKE I FINSKE U NATO/ Erdogan: One su dom za terorističke organizacije”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.