Home Novosti BiH VUKANOVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE DOKAZE: „Ovo su novi zajednički interesi Milorada Dodika i...

VUKANOVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE DOKAZE: „Ovo su novi zajednički interesi Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana…“

U emisiji „Izazovi“ BN televizije bilo je riječi o političkoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović smatra da je sva predstava u Tuzližaštvu oko prijenosa nadležnosti politička farsa.

– Ja sam pitao šta ste uradili sa predmetom „vila Milorada Dodika“? Što to Tužilaštvo nikada nije uradilo? Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa, kaže Vukanović.

Vukanović je eksluzivno na BN televiziji otkrio koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

„Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda Republike Srpske i Luka Petrović (generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast“, rekao je Vukanović.

On podsjeća da je ugovor potpisala Slavica Ignjac koja je predsjednik Nadzornog odbora koja je, kaže Vukanović, optužena za propast dvije banke.

– Iza svega se krije finansijski interes Dodika i Orbana, naveo je Vukanović.

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić je rekao da DNS neće podržiti Dodikove političke igre, a koji se kaže Jovičić, krije iza Narodne skupstine Republike Srpske.

– DNS neće učestvovati na budućim posebnim sjednicima dok se ne drži posebna sjednica o pravima boraca i posebna sjednica na kojoj bi se analiziralo koliko je to zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske provedeno u praksi, rekao je Jovičić.

On je naveo da tek nakon te dvije sjednice može se govoriti o nekim novim posebnim sjednicama koje su od interesa za Republiku Srpsku.

(SB)