Home Archive VULIN NASTAVLJA RIGATI VATRU: “Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju,...

VULIN NASTAVLJA RIGATI VATRU: “Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju, a Komšić će…”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ne zna i ne zanima ga da li će član predsjedništva BiH Željko Komšić uvesti BiH u NATO, navodeći da je to odluka dva entiteta i tri naroda i, kako god da odluče, to je njihovo pravo.

“Ali znam da ja ne raspravljam o NATO paktu već o tome da Komšić priznaje Kosovo, ne pitajući za to nikoga u BiH”, rekao je Vulin u izjavi za javnost, odgovarajući na saopštenje Demokratskog fronta (DF) u kome poručuju ministru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini.

“Verovatno bi se Komšić obradovao da neko, po njegovom primeru, prizna Republiku Srpsku kao samostalnu državu. Što želi Srbiji, Komšić sigurno želi i Bosni. Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju, a Komšić će je naučiti – budi pažljiv sa onim što želiš, može ti se i ostvariti”, poručio je Vulin.

DF je ranije saopštio da “Vulin mora znati da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na rijeci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO saveza i Srbije”.

(SB)