Home Novosti ZA ŠTA SE SPREMAJU? Srbija pozvala rezerviste na obuku

ZA ŠTA SE SPREMAJU? Srbija pozvala rezerviste na obuku

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je lica iz rezervnog sastava radi saopštavanja rasporeda i izvođenja vježbi na teritoriji nadležnosti Uprave za obaveze odbrane, navodi se na stranici ministarstva.

“Centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu vrše pozivanje vojnih obveznika radi regulisanja pitanja vezanih za ratni raspored u jedinicama civilne zaštite i pozivanje pripadnika jedinica civilne zaštite na jednodnevne i višednevne obuke – treninge civilne zaštite, na osnovu zahtjeva Odjeljenja za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U saopćenju je dalje navedeno da će “jednodnevne i višednevne obuke – treninge pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite provoditi Sektor za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije.

“Vojni obveznici se pozivaju na navedene aktivnosti za potrebe funkcionisanja civilne zaštite kako bi se pravovremeno pripremili za sprovođenje mjera civilne zaštite u miru, vanrednom i ratnom stanju”, navedeno je na web stranici Ministarstva odbrane Srbije.