Home Novosti ZASTUPNIK BUNDESTAGA ADIS AHMETOVIĆ: “Dodik bi bio gotov da je u Njemačkoj...

ZASTUPNIK BUNDESTAGA ADIS AHMETOVIĆ: “Dodik bi bio gotov da je u Njemačkoj rekao da ga podsjećam na Hitlerovu mladež, IZGUBIO BI…”

Sada je Olaf Scholz tu i to je kancelar koje ne da stoji samo na putu Zapadnog Balkana nego i Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. To je novi put Njemačke na Zapadnom Balkanu”, rekao je između ostalog Ahmetović.

Zastupnik Bundestaga Adis Ahmetović bio je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji

“Ja sam u grupi demokrata, Dodik u grupi autokrata i vidjet ćemo ko će prvi doći na cilj! Da je Dodik u Njemačkoj rekao da ga podsjećam na Hitlerovu mladež, bio bi gotov, izgubio bi političku funkciju. Rekao sam da neće biti rata i nema rata! Rekao sam da neće biti secesije i trećeg entiteta i nema ih! Rekao sam da neće biti Izbornog zakona i nema ga prije izbora! Rekao sam da će biti Izbora i da će se naći pare i bio sam u pravu!Rekao sam da će Schmidt koristiti bonske ovlasti i iskoristio ih je! Rekao sam da će se Njemačka vratiti u misliju Altea i rezultat je da dolaze”, rekao je Ahmetović i dodao.

“Je li Dodik ruski čovjek ili nije? Nego šta je! Dodik je pokazao da je Putinova produžena ruka u BiH! Ako Dodik misli da je Rusija bolji partner, onda mora dobiti jasan odgovor EU”.

Rezolucija Bundestaga o BiH nije samo rezolucija, to je snažniji i važniji dokument

“Čitao sam mnogo po medijima šta će taj mladi od 28 godina napraviti, ali neka mene napadaju. Ako mi ide i ako smo na dobrom putu ne interesuje me što napadaju. Mnogi ljudi se boje istine. Demokratija je istina. Sada je Olaf Scholz tu i to je kancelar koje ne da stoji samo na putu Zapadnog Balkana nego i Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. To je novi put Njemačke na Zapadnom Balkanu”, rekao je između ostalog Ahmetović.

Previous articleOBJAVLJEN STENOGRAM RAZGOVORA IZMEĐU PUTINA I DODIKA: Evo šta su poručili jedan drugome
Next articleAdis Ahmetović, zastupnik njemačkog Bundestaga kod Hadžifejzovića direktno u centar: “Onaj ko hoće da pocijepa BiH on neće dugo ostati predsjednik ili na poziciji”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.