Home Novosti BiH ZELENE BERETKE: GLASNO KAŽEMO – DOSTA PODRIVANJU TEMELJA BIH!

ZELENE BERETKE: GLASNO KAŽEMO – DOSTA PODRIVANJU TEMELJA BIH!

Neustavni Dan RS-a svake godine izaziva negodovanje i bijes javnosti zbog samog održavanja i kršenja Ustava te simbolike koja se krije iza svega.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je na sjednici 26. novembra 2015. godine, 9. januar proglasio neustavnim danom RS-a. Unatoč ovoj odluci on se održava.

Ove godine će se prvi put umjesto u Banjoj Luci, centralna svečanost proslave neustavnog Dana RS-a održati u Istočnom Sarajevu.

ZELENE BERETKE POKRENULE ODREĐENE AKTIVNOSTI

Tim povodom Zelene beretke sutra u 11 sati u Multimedijalnoj sali na Kovačima održaće se skup boračkih i nevladinih udruženja, organizacija civilnih žrtava agresije u povodu neustavnog i anticivilizacijskog obilježavanja 9.januara u Lukavici od strane srpskih separatista .

Kako su kazali, ovim žele pokazati da slobodarsko Sarajevo i Bosna i Hercegovina, nikada neće pristati i pored svih pritisaka da ne digne svoj glas.

Kako smo i u toku agresije časno branili svoj grad i danas glasno kažemo dosta podrivanju temelja Bosne i Hercegovine.
NAJAVLJENI PROTESTI ZBOG OKUPLJANJA POVODOM PROSLAVE NEUSTAVNOG DANA RS

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Zelene beretke kao organizatori skupa, Udruženje „Žene borci 92.-95 i žene civilne žrtve agresije na Sarajevo i BiH Kantona Sarajevo“ uputili su poziv medijima na konferenciju koja će na istom mjestu biti održana u 13 sati.

Zajedno sa nama pokažite da ste odgovorni medij kada je u pitanju odbrana dostojanstva, časti i svih pozitivnih društvenih normi – stoji u pozivu.