Home Novosti BiH ŽELJKA CVIJANOVIĆ OPTUŽUJE: „Predsjednik CIK-a i predsjednik PDP-a iznijeli su najobičniju laž...

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OPTUŽUJE: „Predsjednik CIK-a i predsjednik PDP-a iznijeli su najobičniju laž o tome…“

Zašto bi uz tako ubjedljivo pozicioniranje SNSD-a bio problematičan samo rezultat za predsjednika Republike?”, upitala je ona.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović očekuje da će ponovno prebrojavanje glasova za nivo predsjednika Republike Srpske potvrditi pobjedu SNSD-a na sve četiri nivoa.

Na pitanje da prokomentariše ponovne tvrdnje opozicije o krađi glasova na biračkim mjestima u Doboju, Cvijanovićeva je kazala:

-Opozicija uporno nastoji problematizovati izbor za predsjednika Republike, ali tu je stvar jasna i kad se uzmu u obzir i ova i sva buduća prebrojavanja, pa tome dodaju glasovi iz inostranstva i oni iz mobilnih timova, to je opet pobjeda kandidata SNSD-a Milorada Dodika barem sa oko 30.000 glasova razlike.

Zašto bi uz tako ubjedljivo pozicioniranje SNSD-a bio problematičan samo rezultat za predsjednika Republike?”, upitala je ona.

“Uprkos silnoj galami i brojnim lažima koje su pratile ovaj izborni proces, mi smo nastojali da održimo mir i stabilnost i da se ponašamo odgovorno. CIK je, osim galame opozicije, i sam pravio ozbiljne propuste od nezakonitog djelovanja koje je osporila stručna javnost, pa do iznošenja paušalnih ocjena, čak i laži”, kazala je Cvijanovićeva.

-Predsjednik CIK-a i predsjednik PDP-a iznijeli, na primjer, najobičniju laž o tome kako nedostaju nepopunjeni listići sa 61 biračkog mjesta u Doboju, da bi se onda ispostavilo da nijedan ne nedostaje i da je to najobičnija izmišljotina.

To što PDP preko svojih medija u javnost pušta netačne podatke sa ovog preuranjenog ponovljenog brojanja u suštini ne znači ništa, niti šta može da promijeni. Mi smo riješeni da čekamo potvrdu rezultata i potvrdu pobjede, koja je jasna na sva četiri nivoa, i objedinjavanje svih podataka. Opozicija će i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao, kazala je Cvijanović.

(SB)