Home Novosti BiH ŽELJKA CVIJANOVIĆ ZGROZILA SVE IZJAVOM O ORUŽANIM SNAGAMA BiH: Pa da li...

ŽELJKA CVIJANOVIĆ ZGROZILA SVE IZJAVOM O ORUŽANIM SNAGAMA BiH: Pa da li je svjesna šta priča?

Cvijanovićeva smatra da novac može biti korisnije upotrijebljen za mnoge druge namjene, među kojima su infrastruktura i zdravstvo.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nije potrebno izdvajati dodatna sredstva za Oružane snage BiH jer je njihov mandat limitiran.

– Moramo imati u vidu šta su stvarne potrebe ove zemlje kada je riječ o Oružanim snagama BiH i da li je potreban dodatni izdatak, s obzirom na njihovu ulogu i ako se zna da ne očekujemo da se bore protiv bilo koga – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Mrkonjić Gradu.

Cvijanovićeva je na pitanje novinara kako komentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je potrebno dodatno izdvajanje sredstava za Oružane snage BiH, podsjetila da je njihov mandat limitiran i da one ne predstavljaju ono što su neke druge oružane snage.

– Svaka pomijeranja prema nekom vojnom savezu podrazumijevala bi propisane uslove o izdvajanju novca iz budžeta u odnosu na bruto domaći proizvod (BDP), što nije potrebno – dodala je ona.

Cvijanovićeva smatra da novac može biti korisnije upotrijebljen za mnoge druge namjene, među kojima su infrastruktura i zdravstvo.

– Nisam saglasna sa onima koji imaju ambicije kada je riječ o Oružanim snagama BiH i izdvajanju sredstava za odbranu, znajući da je BiH u statusu kakvom jeste i da je Republika Srpska opredijeljena za vojnu neutralnost, što je pokazala usvajanjem Rezolucije, a znamo i kako su opredijeljeni i naši građani – navela je ona.

(SB)