Home Novosti BiH ŽELJKO KOMŠIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: Kada god smo rekli “nikada više”, nažalost,...

ŽELJKO KOMŠIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: Kada god smo rekli “nikada više”, nažalost, ponovi se…

-Moramo podsjećati i moramo se boriti protiv svih oblika mržnje, fašizma i antisemitizma za dobrobit budućih generacija”, ističe Komšić.

Danas je Međunarodni dan sjećanja na Holokaust, 78 godina otkako je oslobođen najveći nacistički koncentracioni logor – Aušvic.

-Vrijeme prolazi. Nažalost, sve je manje svjedoka Holokausta koji mogu svjedočiti o strahotama koje su preživjeli. Iako je Holokaust vođen mržnjom prema Jevrejima u II svjetskom ratu, taj stravičan zločin utjecao je na svijest društva u cjelini, navodi u reakciji povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

-Kada god smo rekli “nikada više”, nažalost, ponovi se. Stoga, dužni smo podsjećati na žrtve Holokausta, na žrtve nastale tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, na genocid u Srebrenici, na žrtve koje se, nažalost, ponavljaju i danas u Ukrajini i širom svijeta. Moramo podsjećati i moramo se boriti protiv svih oblika mržnje, fašizma i antisemitizma za dobrobit budućih generacija”, ističe Komšić.

(SB)