Home Novosti ŽELJKO KOMŠIĆ IZ STUTTGARTA: AMERIKA KOLIKA GOD DA JE SILA, NIJE POSTOJALA...

ŽELJKO KOMŠIĆ IZ STUTTGARTA: AMERIKA KOLIKA GOD DA JE SILA, NIJE POSTOJALA KAD JE POSTOJALA BIH

U Stutgartu je večeras održana tribina Bosna i Hercegovina jučer, danas, sutra.

Na ovoj tribini predavač i gost je bio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Sve polazi od ljudi, od pojedinca i od toga da država i sistem štite pojedinca. Mene nemoj štiti. Tako ćeš zaštiti i srbe i hrvate i bošnjake i sve ćeš tako zaštiti jer štitiš čovjeka kao čovjeka, A ne na ovom dijelu teritorije će te štiti crnece, na ovom teritoriju bijelce i šta će se onda desiti, uvijerk će se neko buniti da ga manje štiti i tražiti svoja prava. I kada ja to kažeM ljudima, oni meni kažu sve sti ti u pravu, ali znaš vaš je sistem takav, pa zbog toga ga i treba mijenjati, šta vam je nismo mi divljaci neki, ne živi u BiH plemena. Ako ništa BiH ima tradiciju dužu od većine zemalja na ovom svijetu, pa vidite SAD kolika god su sila nisu postojale kada je postojala BiH, pa većine država u Evropi nije bilo, kada je postojalo bosanskohercegovačko kraljestvo, ne kažemo mi to da bi veličali našu prošlost, nego su to historijski fakti. Toliko stotina godina mi imamo državu, nekada manje nekada više, bili smo pod okupacijom, ali smo je sačuvali i postoji evo dan danas – kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

U znak zahvalnosti Nermina Zolj je članu Predsjedništva BiH uručila poklon u ime organizacionog tima za obilježavanje genocida u Srebrenici. Sliku centra Los Rosales iz Mostara, kao i maicu s motivima Srebrenice.

Previous articlePO PRVI PUT U HISTORIJI: U Skupštini Sjeverne Makedonije održana Komemorativna sjednica povodom godišnjice genocida u Srebrenici
Next articleKOMŠIĆ O VOJNOJ VJEŽBI NA MANJAČI VRLO KRATKO: “Nastavljamo jačati…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.