Home Novosti BiH Željko Komšić potvrdio: Naredni sastanak trilaterale sa Srbijom i Turskom bit će...

Željko Komšić potvrdio: Naredni sastanak trilaterale sa Srbijom i Turskom bit će u BiH

Komšić je poručio da je trenutna blokada institucija BiH besmislena i da ne vjeruje u mogućnost mirne disolucije BiH koju neki spominju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je sinoć nakon sastanka članova Predsjedništva s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom da je dogovoreno da naredni trilateralni sastanak, s predstavnicima Srbije, bude održan u BiH.

Dodao je da su ti sastanci bitni jer su vezani za projekte poput autoputa Sarajevo – Beograd.

– Razgovarali smo i o načinima da trgovinska razmjena između dviju zemalja dostigne vrijednost milijardu dolara – rekao je Komšić.

Istakao je da ih je predsjednik Erdogan upoznao o određenim problemima na koje nailaze investitori iz Turske i o potrebi da budu izjednačeni s lokalnim kompanijama.

– To se odnosi na snabdijevanje ugljem Natrona u Maglaju i bivšu fabriku sode u Lukavcu – pojasnio je Komšić.

Naveo je da je razgovarano i o potrebi da dvije zemlje potpišu pismo namjere za saradnju u oblasti energetike, što je od vitalnog značaja za BiH s obzirom na izazove koji nas očekuju.

Komšić je poručio da je trenutna blokada institucija BiH besmislena i da ne vjeruje u mogućnost mirne disolucije BiH koju neki spominju.

Previous articleDODIKU SE NEĆE DOPASTI ONO ŠTO JE ERDOGAN IZGOVORIO U CRNOJ GORI: “Vjerujem da Bosna i Hercegovina…”
Next articleIzetbegović o najvećim uspjesima SDA: Vratili smo Bošnjacima ime, vratili smo našem jeziku ime, pomogli smo Islamskoj zajednici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.