Home Novosti BiH Žestok odgovor Vojina Mijatovića i Aleksandra Vukovića direktno i bez pardona i...

Žestok odgovor Vojina Mijatovića i Aleksandra Vukovića direktno i bez pardona i Banja Luke: “Da Dodiku vraćamo samopouzdanje, pa nismo mi psiholozi!”

Prvi veliki potres vladajuće koalicije mogao bi se desiti zbog izbora direktora Uprave za indirektno oporezivanje. Optimizam ministra finansija BiH Zorana Tegeltije da to mjesto pripada SNSD-u ne dijele iz SDP-a, a najglasniji su predstavnici iz RS-a – javlja Ljudski.ba.

Prvi je Tegeltiji odgovorio potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Reagovao je na njegovu izjavu da će na čelu UIO biti Srbin iz RS-a.

“To je tačno, ali neće biti iz SNSD-a. Konačno se barem djelomično slažemo oko nečega, ima nade za nas, napisao je Mijatović na svom Twitter nalogu.

Ranije je Mijatović istakao da SDP želi tu funkciju, a kasnije je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić govorio o tome.

Ipak, najbrutalniji odgovor stigao je iz gradske organizacije SDP-a Banja Luka.

Njen predsjednik Aleksandar Vuković je nagovijestio čak i mogućnost da se zbog toga raspadne Vijeće ministara BiH.

“Kažete blokada, nije sporno, baš da vidimo kome pare više trebaju! Kažete upitan Savjet ministara BiH – jedva čekam da se raspadne, ovakav- nikakav! Kažete otcjepljenje – kad niste do sad, niste sposobni za to ni od sad – poručio je Vuković.

Priča oko UIO prema njegovom mišljenju dokazuje da ljubav Milorada Dodika i njegovih SNSD-ovaca prema finansijskim institucijama Bosne i Hercegovine ipak nadjačava mržnju prema državi.

“A ljubav prema susjednoj Srbiji je proporcionalna sa količinom para koju konstantno prose od “matice”! Nismo mi psihijatri da liječimo disocijativne poremećaje ličnosti funkcionera i frustracije nekakvog SNSD-a! Nismo mi psihoterapeuti, pa da držimo grupnu terapiju za poremećene odnose i vraćanje atmosfere među SNSD kvislinge!

Nismo mi ni psiholozi, pa da vraćamo samopouzdanje Miloradu Dodiku što se malo tresao i pogubio u izbornoj noći! Za malo (ni)je pobijedio Jecu!

I sad je meta krucijalna državna finansijska institucija – Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine! Može, ali da npr.

Bosanac iz SDP BiH bude premijer Vlade Republike Srpske i ministar finansija u istoj- istakao je Vuković.