Home Novosti BiH ŽESTOKA PORUKA IZETBEGOVIĆA: “Ne može entitetska skupština nametnuti svoju volju državi BiH…”

ŽESTOKA PORUKA IZETBEGOVIĆA: “Ne može entitetska skupština nametnuti svoju volju državi BiH…”

…”niti OHR-u. Ovo vidim kao još jedan od neutemeljenih i nepotrebnih inata koji može trajati 10 dana ili 10 mjeseci, ali će proći.”

Lider SDA Bakir Izetbegović govorio je za Hayat o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji. Osvrnuo na održanu sjednicu NSRS u Banjoj Luci gdje je odbačena odluka Valentina Inzka o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

“Ne može entitetska skupština nametnuti svoju volju niti državi BiH, niti OHR-u. Ovo vidim kao još jedan od neutemeljenih i nepotrebnih inata koji može trajati 10 dana ili 10 mjeseci, ali će proći. Nadam se da će proći i da neće krenuti dalje entitet RS u sudar sa državnim institucijama BiH, sa međunarodnom zajednicom, jer ne bih rekao da bi u tom slučaju dobro prošla. Svima bi to nanijelo problem i jedan zastoj u zemlji. Razumijem nervoze, ali neka prođe august i smiri se, te u septembru se trebamo posvetiti da stabiliziramo prilike u zemlji i da se uklone blokade. Da prihvatimo naravno civilizacijske vrijednosti, odnosno da uklonimo necivilizacijske, negiranja istine i slavljenja ratnih zločina”, kazao je Izetbegović.

Na tvrdnje Milorada Dodika da će pokrenuti proceduru za smjenu Ćamila Durakovića, predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, Izetbegović je kazao da će to vjerovatno i uraditi.

“Tako su i uradili s Bratićem, a onda će dobiti naš odgovor, a neće im se svidjeti. Bez ikakve potrebe stalno rade turnuse blokada i kvarenja odnosa, koji se odbijaju svima o glavu, a najviše onima koji to rade”, poručio je Izetbegović.

Previous articleANALIZA DRAGANA MARKOVINE: “Koliko god Dodik histerizirao, ništa neće promijeniti. Pravo pitanje je…”
Next articleDODIKU I KOMPANIJI ĆE POTPUNUTI SVE LAĐE: Državni sekretar Njemačke Berger u Potočarima odao počast žrtvama genocida
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.