Home Novosti BiH ŽESTOKA REAKCIJA MIRSADA ZAIMOVIĆA: “Obaveza svih bh. patriota je da se na...

ŽESTOKA REAKCIJA MIRSADA ZAIMOVIĆA: “Obaveza svih bh. patriota je da se na sve moguće načine suprotstave Schmidtovoj odluci!”

“Evidentno je da Visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice nastoje bošnjačku većinu u FBiH i državi BiH svesti na nivo nacionalne manjine kojom će upravljati stranke sa srpskim i hrvatskim predznakom, odnosno Beograd i Zagreb”, poručio je Zaimović.

Najavljena mogućnost nametanja novih amandmana na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine od strane visokog predstavnika je potez koji bi u potpunosti obesmislio demokratiju i izbore, a bošnjački narod uveo u sistem aparthejda u kojem bi o njihovim sudbinama odlučivalo glasačko tijelo HDZ-a, smatra Mirsad Zaimović, šef kluba zastupnika SDA u federalnom parlamentu.

“Jasno je da bi se najavljenim rješenjima pogodovalo isključivo HDZ-u BiH, stranci koja bi postala ustavna kategorija i koja vlast ne bi formirala sa onim bošnjačkim i probosanskim strankama koje imaju najveće povjerenje birača već bi imali luksuz da biraju one koji im ponude najviše ustupaka”, smatra Zaimović.

Smatra da je evidentno da visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice bošnjačku većinu nastoje svesti na nivo nacionalne manjine.

“Uzimajući obzir amandmane nametnute u izbornoj noći i najavljeno novo nametanje, evidentno je da Visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice nastoje bošnjačku većinu u FBiH i državi BiH svesti na nivo nacionalne manjine kojom će upravljati stranke sa srpskim i hrvatskim predznakom, odnosno Beograd i Zagreb”, istakao je.

Dodaje da je protivljenje ovoj odluci na sve moguće načine obaveza svih bosanskohercegovačkih patriota