Home Novosti BiH ŽESTOKA REKACIJA MILORADA DODIKA: Brutalno napao Bakira Izetbegovića i poručio – “SDA...

ŽESTOKA REKACIJA MILORADA DODIKA: Brutalno napao Bakira Izetbegovića i poručio – “SDA nas je slagala za zgradu UIO, a sve je bilo dogovoreno…!”

Stvarno treba da budete morbidni ili da budete loš čovjek bez ikakvog karaktera, kakav je Izetbegović, koji je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine”, napisao je Dodik.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik odgovorio je na svom Twitter profilu na optužbe da će se 70 miliona KM koje je jučer Vijeće ministara odobrilo Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) iskoristiti za kupovinu zgrade u Banja Luci od kompanije njegovog bliskog prijatelja Mila Radišića.

Dodik je optužio SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića da je izgradnja centrale UIO dogovorena prije 10 godina a da su od tada izgrađeni samo regionalni centri u Sarajevu i Mostaru, a u Banja luci ništa.

Cijelu Dodikovu reakciju pročitajte u nastavku:

“SDA je uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom. Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili. A Bakir Izetbegović je običan prevarant i lažljivac na dnevnom nivou.

I juče ponovo slušam SDA, koja ponovo laže i petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UIO u Banjaluci, a u suštini “trojka” sada čisti njihove laži. Prije oko 10 godina sa SDA i Izetbegovićem dogovoreno je da se za potrebe UIO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjaluci pravi centrala UIO i regionalni centar.

Za taj posao tada je odobreno 56 miliona KM. Dio tog novca, 20 miliona KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjaluci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija.

I u Mostaru i u Sarajevu su izgradili i isplatili te regionalne centre, a osporava se samo Banjaluka. Sada SDA napada “trojku”, koja pokušava da to riješi. Stvarno treba da budete morbidni ili da budete loš čovjek bez ikakvog karaktera, kakav je Izetbegović, koji je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine”, napisao je Dodik.

https://twitter.com/MiloradDodik/status/1684190641402548225?ref_src=twsrc%5Etfw

Podsjećamo, jutros se i ministar Elmedin Konaković pravdao odluku Vijeća ministara BiH da dodijeli UIO oko 70 miliona KM za kupovinu zgrade.