Home Novosti BiH Zlostavljanje se nastavlja? Dizdar: Ponovo je napadnut povratnik u Bratunac

Zlostavljanje se nastavlja? Dizdar: Ponovo je napadnut povratnik u Bratunac

Nekoliko puta su “nepoznate osobe” vrijeđale njega, njegovu porodicu i goste aščinice, prijeteći fizičkim napadom. Danas se to opet ponovilo, poručio je ministar Dizdar

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je prije nekoliko dana povratnika u Bratunac Beriza Merdžića, kojeg su, kako ministar navodi, više puta vrijeđale “nepoznate osobe”. Taj napad, dodao je, ponovljen je danas.

– Prije nekoliko dana sam posjetio povratnika Beriza Merdžića u njegovoj aščinici “Korzo” u Bratuncu. Razgovarali smo o njegovoj borbi i odlučnosti da ostane u Bratuncu i radi posao koji najbolje zna. Nekoliko puta su “nepoznate osobe” vrijeđale njega, njegovu porodicu i goste aščinice, prijeteći fizičkim napadom. Danas se to opet ponovilo, poručio je Dizdar.

Naglasio je kako se radi o klasičnom, dugoročnom zlostavljanju povratnika.

– Ranije je napadnut i Osman iz Bratunca. Nećemo mirno posmatrati napade na bilo kojeg povratnika. Pružit ćemo svaki vid zaštite povratnicima i nećemo prestati insistirati na pronalasku i kažnjavanju počinioca, zaključio je ministar Nerin Dizdar.

Previous articleZAISTA JEZIVE PORUKE PREDSJEDNIKA MANJEG BH. ENTITETA: Dodik brutalno napao reisa Kavazovića i negirao Bošnjake kao naciju
Next articleMAJKA SREBRENICE OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE: “Političari omladini nudili pare da ne glasaju za Srebrenicu već da glasaju za Vogošću, Ilijaš…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.