Home Novosti BiH ZORAN OSTOJIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: “Dodik nije Srbin! Escobar mu je...

ZORAN OSTOJIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: “Dodik nije Srbin! Escobar mu je rekao: `Ja te doveo na vlast, ja te skidam`; Moskva će prodati Dodika…” (VIDEO)

Srbijanski novinar Zoran Ostojić gostovao je u programu Face televizije.

“Jasno je da Dodik pravi Vučiću problem, on je na ovu foru već dobijao izbore”, smatra srbijanski novinar Zoran Ostojić

Prošlo je sedam dana od gostovanja člana Predsjedništva BiH na srbijanskoj televiziji Prva, gdje je govorio o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji, a nakon čega je ušao u polemiku sa drugim gostom emisije, srbijanskim novinarom Zoranom Ostojićem.

Njihova rasprava ubrzo je postala viralna jer je novinar činjenicama “demolirao” lidera SNSD-a, a koji je zauzvrat pribjegao staroj taktici, vrijeđanju.

Ostojić je sada iznio nove infromacije o Dodiku, tvrdi da mu je specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao: “Ja sam te doveo na vlast i ja ću te skinuti”.

Prema njegovom mišljenju, da bi bilo rata, potrebne su tri stvari, a mi nemamo nijednu od njih.

-Hrana, džebana (oružje, municija, op.a) i međunarodna podrška, nemamo ništa od to troje. Rata neće biti, nema ni JNA, a Srbija ne može ući u tu avanturu jer Vučić hoće da uđe u historiju kao graditelj puteva. Jasno je da Dodik pravi Vučiću problem, on je na ovu foru već dobijao izbore, kazao je Ostojić na Face televiziji.