Home Novosti BiH Zornić ispred OHR-a poslala jasnu poruku Schmidtu: Ne igrajte se sa BiH!

Zornić ispred OHR-a poslala jasnu poruku Schmidtu: Ne igrajte se sa BiH!

Pozvala je Schmidta da odustane od svoje namjere i da takvu odluku objavi građanima BiH

Apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Azra Zornić pridružila se brojnim građanima BiH ispred zgrade OHR-a kako bi izrazili nezadovoljstvo nacrtom izbornog zakona koji visoki predstavnik u BiH namjerava nametnuti. Ona je rekla kako će se sa protestima nastaviti i sutra, ali bez učešća stranaka, iako je dodala da nema ništa protiv toga da i one organizuju proteste.

Zornić je, osim toga, poručila Schmidtu da večerašnje okupljanje građana nije protiv izmjena izbornog zakona i nametanja, već su poruka svim zemljama koje podržavaju Schmidta da nametne nešto što će zauvijek Bosnu i Hercegovinu izbrisati sa lica zemlje.

– Iza toga stoje lobiji od hrvatskog premijera Plenkovića do američkog sekretara Blinkena. Ovim protestima šaljemo im poruku da se ne igraju sa BiH. Nemojte nas dijeliti, nećete uspjeti u namjerama. Sutra nastavljamo sa građanskim protestima. Neće biti političara ni partija, kazala je Zornić.

Pozvala je Schmidta da odustane od svoje namjere i da takvu odluku objavi građanima BiH, prenosi N1.

Previous article– HRVATSKI MEDIJI ŠOKIRANI OBRATOM U BiH: “Schmidt rekao Izetbegoviću da zasad neće mijenjati Izborni zakon!”
Next articleZanimljiv transparent na zgradi iza OHR-a
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.