Home Archive ZUKORLIĆ STAO UZ VULINA U RATU PROTIV KOMŠIĆA: “Neko ko se predstavlja...

ZUKORLIĆ STAO UZ VULINA U RATU PROTIV KOMŠIĆA: “Neko ko se predstavlja bosanskim patriotom, građanske orjentacije, pokazuje takav šovinizam” (VIDEO)

Valjda će Bošnjaci konačno shvatiti da je Željko Komšić jedna velika podvala Bošnjacima, izjavio je glavni sekretar Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti muftija Muamer Zukorlić, koji je razočaran skorim padom s vlasti svog “dobrotvora” Elmedina Konakovića.

Komšić je nedavno objašnjavajući razloge zbog kojih je izašao iz vladajuće koalicije u Sarajevskom kantonu koju su predvodili stranke Narod i pravda, SDP i Naša stranka, kazao kako nije mogao prihvatiti da se Zukoliću daje 60.000 maraka iz budžeta.

-Između Zukorlića i Marija Nenadića ja biram Nenadića, kazao je Komšić, aludirajući na činjenicu da Mario Nenadić figurira kao najizgledniji premijer Sarajevskog kantona.

-Žalosno je da su tako moralno i mentalno nedorasli profili na pozicijama državnika, kazao je Zukorlić za Komšića za Source.
Oni svojim izjavama, dodao je, pokazuju koji je njihov moralni i intelektualni kapacitet.

-Neko ko se predstavlja bosansim patriotom, građanske orjentacije pokazuje takav šovinizam. On nema nikakvih skrupula da vrijeđa, da laže, kazao je muftija Sandžački.

Zukorlić je kazao kako je Komšić došao na poziciju u kojoj u normalnim okolnostima nikad ne bi došao.

-On glumi Hrvata u nekoj ulozi koja je neprirodna i na kraju krajeva nije etički čin. On se nalazi na pogrešnom mjestu i pogrešnoj poziciji, kazao je Zukorlić.

Naglasio je kako Komšić proglašavajući njega radikalnom stavlja metu na čelo jednom imamu.

– To je još jedno podrivanje muslimana, zaključio je te nastavio:

-Drzne se jedan Željko da iz srca Sarajeva napada jednu od vitalnih bošnjačkih institucija kao što je Bošnjačka akademija znanosti i umjetnosti, a trebao je da štiti Bošnjake širom svijeta i one u Sandžaku i one na Kosovu i Makedoniji i Crnoj Gori, a vidite kakvu on poruku šalje da bošnjačka institucija u Sarajevu nije sigurna od njega, kazao je Zukorlić.

(SB)