Home Novosti BiH ŽURNO, U MOSTARU: Dragan Čović sazvao sjednicu HNS-a, u Mostar stiže…

ŽURNO, U MOSTARU: Dragan Čović sazvao sjednicu HNS-a, u Mostar stiže…

Predsjedništvo HNS-a na sjednici će uraditi završne aktivnosti i pripreme vezane uz 11. zasjedanje Sabora

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održat će sjednicu u petak, 3. februara, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s početkom u 11 sati.

Predsjedništvo HNS-a na sjednici će uraditi završne aktivnosti i pripreme vezane uz 11. zasjedanje Sabora, saopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Kako “Slobodna Bosna” doznaje, na 11. zasjedanje HNS-a u Mostaru koje će se održati u subotu, 4. februara, iz susjedne Hrvatske stiže visoka delegacija HDZ-a predvođena premijerom te zemlje i predsjednikom HDZ-a Hrvatske Andrejem Plankovićem.

Podsjetimo, na nedavnom sastanku Čovića i Plenkovića u Zagrebu predsjednik Vlade RH istaknuo je potrebu žurnog formiranja vlasti na svim razinama u BiH, osobito u Federaciji, kako bi se osigurala funkcionalnost svih institucija i države.

-Politički predstavnici u BiH trebaju što skorije otvoriti temu reforme izbornog zakonodavstva kako bi se osigurala puna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg. Očekujem kvalitetnu i učinkovitu suradnju Vlade RH i Vijeća ministara po nizu tema koje povezuju Hrvatsku i BiH, kazao je Plenković.

(SB)