Home Novosti BiH ŽUSTRA DEBATA PRED KAMERAMA: Teški dani za vladajući režim u Republici Srpskoj,...

ŽUSTRA DEBATA PRED KAMERAMA: Teški dani za vladajući režim u Republici Srpskoj, tek sad počinju problemi…

Blagić je dodao kako bi napad na RS i srpski narod bile sankcije RS-u i srpskom narodu – a uvedene su, zapravo, pojedincima na vlasti.

O sankcijama Sjedinjenih Američkih Država protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i Miloša Bukejlovića – za Dnevnik 3 FTV-a su govorili politički analitičari Adnan Huskić i Stefan Blagić.

Kad su u pitanju sankcije, evidentno je kako postoji raskorak između onog što očekujemo od međunarodnih aktera, jer imamo refleksnu potrebu da SAD vrlo brutalno nastupaju, sklanjajući ljude i utječući na politiku vrlo direktno – kako se to dešavalo prije 15 godina, kazao je Huskić.

„Sada se zanemaruje činjenica da se radi drugačije – ovo su normalne aktivnosti koje države poput SAD-a i Velike Britanije, ali ne uz pratnju zemalja članica EU-a, provode prema pojedincima koji su identificirani kao neuralgične tačke“, istakao je Huskić.

On je podsjetio kako se kod sankcioniranih ne pojavljuje pitanje lične odgovornosti – već se pozivaju na to da da je ovo napad na RS i srpski narod, što je jedna standardna odbrana.

Blagić je dodao kako bi napad na RS i srpski narod bile sankcije RS-u i srpskom narodu – a uvedene su, zapravo, pojedincima na vlasti.

„To što se oni identifikuju sa RS-om – to je njihov problem. Ja njih tako ne doživljavam, oni za mene ne da nisu RS – nego su kontra svega toga“, poručio je Blagić.

Blagić se osvrnuo i na Dodikov odgovor da ga nije briga za sankcije: „Ako je to sve tačno, zašto RS izdvaja ogroman novac za lobiranje u SAD-u?“.

Više u nastavku…