Home Novosti BiH ZVIZDIĆ POKLOPIO MILORADA: “Dodikov intervju na HRT-u obavezno je trebao imati oznaku...

ZVIZDIĆ POKLOPIO MILORADA: “Dodikov intervju na HRT-u obavezno je trebao imati oznaku PP…”

“Novinar je vrlo blagonaklono, sa razumijevanjem, pa čak i sa sufliranjem, slušao neargumentovane i paušalne odgovore na ‘ciljana’ pitanja”, ocjenjuje Zvizdić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić oglasio se na svom Facebook profilu povodom izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika iznesenih za HRT.

Zvizdićev status prenosimo u cjelosti:

Dodikov intervju na HRT je trebao imati oznaku PP (propagandni program), jer je, nažalost, predstavljao besplatnu promociju antibosanske i secesionističke Dodikove politike.

Novinar je vrlo blagonaklono, sa razumijevanjem, pa čak i sa sufliranjem, slušao neargumentovane i paušalne odgovore na “ciljana” pitanja, ali je “zaboravio pitati” lažnog zaštitnika interesa bh Hrvata, kakav je trenutni status Hrvata u RS-u, i koliko ih ima posao ili rukovodeću funkciju u institucijama bh entiteta RS?

Novinar je “zaboravio pitati” zagovornika tkz. trećeg entiteta, da li bi tome imaginarnom entitetu pripala područja RS-a sa kojih su ‘92 etnički očišćeni Hrvati.

Novinar je, naravno, “zaboravio pitati” ili mu to uopće nije palo na pamet, znajući kojoj publici je namijenjen intervju, zašto Dodik koristi naziv muslimani, kada Ustav BiH prepoznaje samo naziv Bošnjaci.

Dakle, nije postavljeno puno važnih pitanja, jer očigledno da intervju nije ni imao namjeru tematizirati realno stanje u Bosni i Hercegovini nego se pretvorio u platformu za Dodikovu promociju daljih podjela i separatističkih namjera.

Zbog toga je oznaka PP bila obavezna.

https://www.facebook.com/Dr.Zvizdic/posts/316730136947870

(SB)