Home Novosti BiH ADIS AHMETOVIĆ OTVORENO: “Dodikova secesionistička politika mora dobiti jasan odgovor – smjena...

ADIS AHMETOVIĆ OTVORENO: “Dodikova secesionistička politika mora dobiti jasan odgovor – smjena zbog korupcije, izbornih prevara, ali i negiranja genocida u Srebrenici”

Ahmetović je poručio kako će nastavljati zalagati za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u što bi bila garancija sigurnosti za našu zemlju, ali i cijelu Evropu.

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, oglasio se saopćenjem povodom aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prema Ahmetovićevim riječima, godinama je na političkoj sceni, pravljenjem eskalacije i deeskalacije, dobijao novac od Evropske unije.

Sve to, kako kaže Ahmetović, dovelo do jačanja Dodikove autokratske i koruptivne mreže.

“Nakon svake eskalacije lider SNSD-a je postajao sve veći faktor nestabilnosti u Bosni i Hercegovini, ali i na cijelom Zapadnom Balkanu”, rekao je Ahmetović. Iskoristio je priliku i pozvao Njemačku da pokaže odgovornost i liderstvo te zajedno sa Francuskom, u okviru Evropske unije, uvede sankcije predsjedniku RS-a i njegovim partnerima.
“Dodikova secesionistička politika mora dobiti jasan odgovor: smjena zbog korupcije, izbornih prevara ali i negiranja genocida u Srebrenici odnosno opsade Sarajeva”, kazao je on.

Ahmetović je poručio kako će nastavljati zalagati za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u što bi bila garancija sigurnosti za našu zemlju, ali i cijelu Evropu.
Napomeno je kako greška u slučaju Ukrajine ne smije biti ponovljena na prostoru Zapadnog Balkana.

U zaključku svoje izjave, Ahmetović je istakao kako podržava intenzivan rad članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i Željka Komšića, kao i posljednje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta kojim želi spriječiti Dodikove destruktivne planove.