Home Novosti BiH SRAMOTNO/ Vijeće ministara BiH odbilo proglasiti 11. juli Danom žalosti

SRAMOTNO/ Vijeće ministara BiH odbilo proglasiti 11. juli Danom žalosti

Nakon masakra u osnovnoj školi u Beogradu, Vijeće ministara je proglasilo Dan žalosti u BiH, međutim na tu dobru volju ministara iz stranaka Trojke sada nije uzvraćeno.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije postiglo konsenzus o proglašenju 11. jula Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Odluku je predložio zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, ali se radi o zajedničkom prijedlogu s drugim ministrima iz reda bošnjačkog naroda Elmedinom Konakovićem i Sevlidom Hurtićem, te ministom Edinom Fortom koji je iz reda Ostalih.

U Potočarima će 11. jula ove godine na kolektivnoj dženazi biti ukopani posmrtni ostaci još 30 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

Podsjećamo, nakon masakra u osnovnoj školi u Beogradu, Vijeće ministara je proglasilo Dan žalosti u BiH, međutim na tu dobru volju ministara iz stranaka Trojke sada nije uzvraćeno.

Previous articleADIS AHMETOVIĆ OTVORENO: “Dodikova secesionistička politika mora dobiti jasan odgovor – smjena zbog korupcije, izbornih prevara, ali i negiranja genocida u Srebrenici”
Next articleZLATKO MILETIĆ O SCHMIDTOVIM ODLUKAMA: “Žao mi je samo što nije smijenio Milorada Dodika, posebno onog momenta kada je dospio na američku crnu listu”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.