Home Novosti BiH “AKO HOĆE TO DA REALIZUJU…”: Pored poništavanja Inzkovog zakona, Dodik postavio još...

“AKO HOĆE TO DA REALIZUJU…”: Pored poništavanja Inzkovog zakona, Dodik postavio još jedan uslov za vraćanje u državne institucije

“Mi nećemo donositi novi zakon, a ovaj mora nestati”, poručuje lider SNSD-a.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su uslovi za povratak predstavnika iz Republike Srpske u državne institucije BiH – povlačenje iz pravnog prometa odluke o izmjenama Krivičnog zakona koju je donio Valentin Inzko i da šume i poljoprivredno zemljište neprikosnoveno budu utvrđeni kao vlasništvo Republike Srpske, kao što je bilo i ranije.

“Ako hoće to da realizuju, mi smo dan nakon toga u parlamentu. Sve ostalo ne dolazi u obzir”, poručio je Dodik.

On je pojasnio da prvo mora da se iz pravnog života eliminiše ta priča o zakonu i brljotina koju je napravio Valentin Inzko, prenosi Srna.

“Mi nećemo donositi novi zakon, a ovaj mora nestati. Christian Schmidt nešto pokušava da predloži da se mi vratimo u parlament, pa da donesemo zakon i onda će ovaj nestati. Nije to suština, suština je daleko veća. Nijedan visoki predstavnik, prema Ustavu, nema pravo predlagača zakona, a posebno ne da nameće zakon, a oni su činili i jedno i drugo. To ne može”, naglasio je Dodik.

(SB)