Home Novosti BiH ĆAMIL DURAKOVIĆ O IZVINJENJU SRBIJANSKOG POLICAJCA: NE VJERUJEM MU, PJEVANJE JE UVJERLJIVIJE

ĆAMIL DURAKOVIĆ O IZVINJENJU SRBIJANSKOG POLICAJCA: NE VJERUJEM MU, PJEVANJE JE UVJERLJIVIJE

Ćamil Duraković, nekadašnji načelnik Općine Srebrenica i preživjeli svjedok genocida u Srebrenici, komentarisao je izvinjenje policajca Dragana Zekovića upućeno nakon objave sramotnog snimka na kojem policajci iz Priboja prizivaju novi genocid nad Bošnjacima.

Duraković se u svojoj objavi dotakao načina na koji je policajac Zeković u transu pjevao stihove kojima se priželjkuju nova klanja podrinjskih Bošnjaka.

Vidim da je policajac iz Priboja uputio javno izvinjenje Bošnjacima. Međutim, onakav trans prilikom pjevanja ‘sporne pesme’ ne ide uz njegovo izvinjenje. Ali eto… Meni je njegovo pjevanje mnogo uvjerljivije. Pozdrav iz Srebrenice – napisao je Duraković na svom Twitter nalogu.

Inače, snimak je za kratko vrijeme izazvao osuđujuće reakcije širom regiona, a nije izostao ni komentar srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je, vješto se ne upuštajući u detalje pjesme, iako veoma dobro zna da propagiraju velikosrpsku politiku, poručio Bošnjacima da se osjećaju sigurno u Srbiji.

Postavlja se pitanje koliko još ‘izolovanih incidenata’, kako se ovakve fašistički ispadi nastoje okarakterisati, treba da se dogodi, te da se konačno shvati kako u glavama velikog dijela građana Srbije još uvijek žive ideje o Velikoj Srbiji ispunjenje neskrivenom mržnjom prema Bošnjacima.